tiistai 29. joulukuuta 2009

Mitä helvettiä te oikein ajattelette?

Joulun jälkeen itselläni on ainakin ollut aika huono olo. Koko juhlassa ei enää ole kyse edes yltäkylläisyydestä, vaan pikemminkin kovan luokan ylilyönneistä. Ahdistaa niin pirusti kaikki ylimääräinen tällä hetkellä, että tekisi mieli luopua lopustakin lihansyönnistä (tällä hetkellä kieltäydyn vain punaisesta), lopettaa shoppailu vieläkin ankarammilla säännöillä ja vaihtaa kaikki käyttötuotteet esim. kosmetiikka ekologisimpiin vaihtoehtoihin.

Sen verran on ällöttänyt ja mielessä on siintänyt lähinnä ilmastonmuutos, kulttuurin rappio, ympäristön pilaantuminen ja lopullinen tuho, että oli aika järkytys piipahtaa kaupunkiin tapaamaan kavereita eilen. Mitä helvettiä te ihmiset teette tällaisten juhlapyhien jälkeen alennusmyynneissä? Te ette tarvitse yhtään mitään, kun koko joulukuun ollaan jo ostettu niin perkeleesti ettei mitään mieltä (kalleimmat lahjat tietysti itselle). Kuinka pahasti menette lankaan, kun kulutusjuhla ei saa päättyä koskaan, vaan heti välipäivinä on päästävä kahlaamaan trikoohuttumeressä ja hukuttautumaan rihkamavuoriin?

Ja mitä ihmeen pakkorituaalia alennusmyynneistä ollaan tekemässä! Yhtäkään naisten lehteä ei voi avata tai blogilinkkiä klikata, ilman että sieltä tulisi ohjeet miten selviytyä alessa ja mitä ostaa sieltä ja täältä. "Näin hankit itsellesi turhuutta niin, että menetät joka tapauksessa rahaa ja tulet hulluksi, mutta jee halpaa wuhuu, enpä kelaa mitään."

Siispä tässä teille Paljettivallankumouksen ultimate top10 ever bestest fäsön muistilista aleihin:

1. Et voi säästää ostamalla.
2. Jos aleja ei olisi, luultavasti kuluttaisit rahasi järkevämmin eikä olisi taas niin paljon kirppiskassin täytettä ensi kuussa.
3. Jos et ostaisi tuotetta normaalihintaisena, se tuskin on ostamisen arvoinen ollenkaan.
4. Sitä voi miettiä, että jos ainoa hinta minkä suostuu maksamaan on halvin, onko kyse enää vaateharrastuksesta vai shoppailumaniasta. (Esim. jos ajatellaan, että keskivertobloggari ostaa keskimääkin viisi 20 euroa maksavaa vaatetta kuussa, tekee se 60 vaatetta ja 1200 euroa vuodessa. Aika turha tulla sitten kitisemään, kun ei ole varaa Parikoihin tai mikä se pakko saada just nyt!1 juttu sillon sitten onkaan.)
5. Aina vaan uudet ja uudet trikoohuttuvaatteet eivät tee kenestäkään tyylikästä, eivätkä vaikuta vaatekaapin sisältöön yhtään mitenkään.


Ja sitten itsekin kaupassa työskentelevänä seuraavat ovat lempparini:

6. Alessa myydään tasan niitä tuotteita, mitä kukaan ei ole koko kauden aikana halunnut ostaa. Jos siis tuntuu, että alesta löytyy ihan mielettömästi kaikkea, niin joku on kyllä pielessä.
7. Kaupat eivät lätki alennustarroja tuotteisiin huvikseen. Esim. 50% kertoo jo usein tuotteen olevan jopa muutaman vuoden vanha. Alet on jymäytyskikka, jolla asiakkaat saadaan sisälle liikkeeseen ilman mitään järkevää toimitettavaa ja parhaassa tapauksessa myytyä heille vielä vanhaa tavaraa "halvalla".


Että menkää nyt ihmeessä kaikki hamstraamaan lisää paskaa halpaketjuista itsellenne. Ilolla sitten hukumme yhdessä jälkipolvien kanssa siihen lähivuosina. Jos millään jälkipolvilla on edes mahdollisuutta syntyä tällaiseen maailmaan.

sunnuntai 20. joulukuuta 2009

Konsan ykkösten pikkujoulut

En ehkä ikinä ole kuulunut yhteisöön, joka järjestää näin monet pikkujoulut. :D Itselläni oli sentään vaan kolmet, mutta eräillä oli jopa neljät kouluporukoihin liittyvät pikkujoulut. Ehkä vähän överit mutta mikäs siinä. Itsehän olin aika horrorkrapulassa lauantaina näiden juhlien aikaan johtuen perjantaisista synttäreistäni, mutta jotenkin sain skarpattua päälle tämän kasarihaalarin ja muutenkin aika kasarit vermeet. Päällä on kirppissettiä ja jalassa Tamariksen korkkarit.



Seuraava kuva on omistettu teille kaikille, jotka epäterveesti rienaatte perseitänne blogeissanne. Tässä vähän esimakua siitä, kun oikeasti on hankala esim. löytää vaatteita. Mutta asian voi ilmaista myös niin, että on kapea vyötärö sen inhottavamman tavan sijasta. Kuitenkin poseeraatte heti ensi viikolla kapeassa kotelomekossa, että ei ihan mene läpi aina. Mut joo okei mä nyt vähän huijasin kun kuvakulma ja toi haalari ja vaikka mitä, ja olen myös tasapainottunut viime vuosina eikä kokoero ole enää sitä 34 ylhäältä 40 alhaalta settiä. Mutta siis pointtina oli, että menkää itseenne!







Nytpä sitten vaan odottelen että täytän 21 enkä aio murehtia sitä. Synttäriasusta ehkä joskus kuvaa, vaikka ei se kovin erityinen ollutkaan.

Rakastavaiset united

Arvatkaas mikä ihana synttäri-yllätys minua odottikaan! Vinkki:



Mekko on saapunut! Pakko sanoa, että olin todella hermostunut kaivaessani sen esiin kassista ja sovittaessani sitä. Entä jos kaikki olikin ollut vain hetken hulluutta? Varsinkin printin sopivuus huolestutti: se oli kyllä kaunis, mutta miltä se näyttäisi päälläni? Jostain syystä muistin Mekon olleen mustempi. Onhan printin tausta-väritys musta, mutta kyllä nuo vihreät ja vaaleanpunaiset kuviot ovat ihan selkeästi hallitsevia. Mutta turhaan pelkäsin, Mekko on juuri niin täydellinen kuin osasin kuvitellakin <3



Rakastan helman ihanan täyteläistä muotoa ja täydellistä pituutta, istuvaa yläosaa ja rakennettua hihaa, ja rakastan rakastan rakasta tuota printtiä!



Helma näyttää miltei normaalilta edestä, mutta sivuilta se on niin muodokas <3



- Mekko: Minna
- kengät: zio



Tarkempaa kuvaa printistä, ja kyllä tässä näkyy sekin, miten hiha on vähän rakennettu.

Oli kyllä maailman paras ylläri-synttärilahja :)

keskiviikko 16. joulukuuta 2009

Liedryhmän pikkujoulut ja hikkeilyä

Eilen oli liedryhmän pikkujoulut. Sopivasti ruokaa, suklaata ja vähän boolia hehe. Laitoin päälleni blogi-inspiraation seurauksena ostetetun H&M hameen sekä yläosat kirppikseltä (alla on olkaimeton, päällä pitsinen). Kukka myöskin H&M, saappaat peruksimmat Bianconi, korvikset vintage. Rakastan tuota hametta ihan överinä, mutta en useinkaan käytä sitä, koska tämä on ainoa mitä sen ympärille keksin, eri kengillä tietysti yleensä mutta en viitsinyt ottaa sisäkenkiä tuollaiseen aika vapaamuotoiseen tilanteeseen.
Vähän muuten ärsyttää, koska tuo kukka on tulossa tiensä päähän, ja olisin mielelläni käyttänyt sitä jatkossakin. Nyt skarppasin sitä hiuslakalla eikä varmaan tehnyt hyvää. :<





Sitten kiskaisin vielä päälleni äidin vanhan punaisen viitan 70-luvulta ihan ensimmäistä kertaa ikinä. Tätäkin olen hillonnut jo sata vuotta mutta en koskaan ole saanut käytettyä. Mutta tämähän on ihana! Tässä sata kuvaa, kärsikää! Hahhaaa. Hanskat on Kiinasta ja huivi ikivanha.





Tänään sitten menin kouluun tekemään kokeita ja ottamaan sikapiikin. Nörtteilin ihanassa Zaran neulemekossa, jonka olemassaolon olin unohtanut. Kukka taas H&M, helmet perintöä ja poolo H&M. Saappaat samat kuin aina. Mut vähän ärsytti kun kävin myös röntgenissä, ja jouduin ottamaan tukan auki ja sitten mun ihan täydellinen yön yli nukuttu ja aamulla pinneillä skarpattu kampaus jouduttiin avaamaan. :< Joten tässä neljän pinnin homoilukampaus haha.

keskiviikko 2. joulukuuta 2009

Tavallista ernumpi

Aaaaaaa minä rakastan tuota typerää raidallista jakkua. <3 Suunnittelin asukokonaisuuden sen ympärille, sillä se on himotellut minua jo pitkään roikkuessaan vaatekaapin ovessa. Yhtäkkiä huomasin lähteneeni ulos farkuissa, joiden takataskuun olen silittänyt sateenkaarihomoperhosen ja lierihatussa! Oi onnea. Paitsi näinä päivinä kyllä suututtaa, että salkku on jäähyllä. Miten cool se olisikaan ollut. :<

Rakkausjakku on H&M:stä, kengät You Know Shoes, laukku Indiska, hattu Beyond Retro, muut vanhaa.







Takki on Zarasta viime vuonna, yksi neljästä surkeasta villakangastakistani. Kuinka ylpeä olisinkaan jos minulla olisi vaan yksi ja se olisi täydellinen.


Kattokaa tätä seuraavaa! Mä olen mies. <3


Tänään katsoin punaista nahkatakkiani, ja ajattelin, että se on varmasti ehkä viimeinen uutena ostettu vaatteeni. No tuskin sentään, mutta tuli jotenkin juhlallinen olo. Haha.