sunnuntai 29. elokuuta 2010

Kesäpäivä Tampereella

Kävin viimeisinä kesäpäivinä viiden tunnin kaupunkilomalla Tampereella. Tehtiin perusjuttuja kuten käytiin Marusekissa ja Radiokirppiksellä. Näiden lisäksi käytiin katsomassa kirjasto Metsoa ja ihmettelemässä laajaa nuottiosastoa ja kiivettiin Pyynikin näkötorniin. Tässäpä siis kuvia ihan tavallisesta asustani. Laukun olen tosin jo antanut eteenpäin ystävälleni, ja hametta pitää kyllä modata: se on liian iso, ja ajattelin että se olisi rennompi asettuessaan alemmas, mutta käytössä se osoittui kuitenkin huonoksi ideaksi. Joten ensi kesänä testaillaan uudemman kerran ja katsotaan pidänkö tämän.





maanantai 16. elokuuta 2010

Keltaista ja violettia

Olen todellakin harjaantunut asukokonaisuuksissa jumittamisessa lähiaikoina! Tämäkin on nyt ollut päällä 2 päivää. Mekon ostin kerran keväällä Uffista, koska mulla oli niin paha mieli. Tosi fiksua, kun ei edes tehnyt mieli shoppailla, mutta oli niin ankea päivä et ostin sitten tämän. Mekko on sellainen tummanharmaanvioletti, ja ainakin koon liian iso. Sepä tekeekin siitä mahtavan voit-syödä-ja-löllöttää-miten-paljon-haluat -mekon. Äiti kommentoi, että sähän voit vaikka käyttää tota sitten kun oot raskaana, ja se on totta, joskaan ei ihan ajankohtaista. Yllättävän skarpin näköinen se kuitenkin on löllöydestään huolimatta.



Sitä ei tarvitse mainita, kuinka paljon rakastan tätä H&M:n neuletakkia ja tätä väriyhdistelmää. Rakastan myös ballerinojani, mutta matalat kengät eivät sovi minulle, ja nyt jalkani ovat vähän kipeät, joten olen nyt muutaman päivän kokonaan vieroitettu näistä. :(



Huomenna alkaa taistelut koululla! Ihana syksy! Tosin nämä viheliäiset tropiikin päivät voisivat lakata.

torstai 12. elokuuta 2010

H&M Home - silkkaa järjettömyyttä

Olen aiemminkin kritisoinut halpaketjuja, ja niiden glorifiointia muodin "demokratisoijina". Okei, joskus 70-luvulla homma on ollut ehkä suunnilleen hanskassa vielä, ja halpaketjut ovat mahdollistaneet sen, että köyhemmätkin ovat saaneet joitakin hienoja vaatteita päällensä. Nyt tilanne on kuitenkin ennemminkin se, että köyhäkin voi ostaa mitä tahansa ja jos sattuu olemaan sekä rikkaampi eikä myöskään ajattele juuri mitään, voi uuden asukokonaisuuden ostaa vaikka joka viikko.

Nyt sama ilmiö on siirtymässä kodin sisustukseen. En voi muuta kuin kauhulla katsoa tätä, miten nyt kodintekstiilienkin käyttöikä vähenee ja kodin ilmettä halutaan vaihtaa useammin. Eikö jo IKEA olisi jo riittänyt turvaamaan tätä kertakäyttötekstiilien ja -huonekalujen tarvetta?

Pakko ihmetellä, että eikö tässä maailmassa saa olla ikinä mitään pysyvää. Sen jotenkin ymmärtää, että pukeutumisen saralla haluaa kokeilla jotain uutta välillä, mutta eivätkö huonekalut ja kodintekstiilit ole sellaisia, että niiden kanssa eletään? Eikä niin, että olohuone vaihtaa väriä kerran vuodessa ja makuuhuoneessa on uudet lakanat kerran kuukaudessa. Vanha huonekalu alkaa istua asuntoon ihan niin kuin vanha vaatekin alkaa istua vartaloon, jos ne vaan ovat hyvin tehtyjä. Kohta kirpputorit ovat sen sijaan täynnä nyppyyntyneiden trikootoppien lisäksi nyppyyntyneitä koristetyynyjä ja sydänpussilakanoita.

En ymmärrä, miten esteetikoiksi, muodinharrastajiksi ja sisustamisesta kiinnostuneiksi itseään nimittävät henkilöt voivat juosta näiden kertakäyttöesineiden perässä. Onko kaikki ihan oikeasti pakko saada heti ja just nyt, kun ei voi ikinä nähdä vaivaa jonkun oikeasti kauniin esineen eteen: joko odottaa sitä oikeaa tai sitten maksaa vähän enemmän. Miten kauneudesta kiinnostuneiden ihmisten maailmassa on tilaa paskoille materiaaleille, kiertäville saumoille ja turhanpäiväiselle rihkamalle?

Kutsukaa tiukkapipoksi, mutta kertakäyttökoti - tämä on jo kaiken huippu.

sunnuntai 8. elokuuta 2010

Tänään vuorostaan Hannan kukkamekkohehkutusta

Aaah tämä ihana Uffista löydetty kukkamekkoni. <3 Muutaman kerran olen pukeutunut tähän vähän rennommalla otteella, mutta tänään hain sellaista espanjalais/mustalaishenkisyyttä. Unohdin valitettavasti korvikset kuvasta, mutta ne olivat kultaiset, isot ja kilisevät.


Tässä esittelen kenkiäni, ainoat kuvat jossa en pönötä.


Sivunutturani, joka näyttää kuvissa aika valtavalta.


lauantai 7. elokuuta 2010

Rakas Mekko

Mekko (näistä postauksista tuttu) on vihdoin päässyt käyttöön. Ensiksi se oli päällä ylppäri-riennoissa ja seuraavaksi testasin sitä hieman arkisemmin asustettuna erään näyttelyn avajaisissa. Ja minä rakastan tuota vaatetta, voi kuinka rakastankaan sitä! Rakastan sitä kun näen siitä vilauksen vaatekaapissa roikkumassa, rakastan sitä kun se on päälläni ja katseeni laskeutuu syliini. Rakastan sitä miten mukava ja kaunis se on ja rakastan sitä millainen olo minulla on se päälläni. Rakastan, rakastan, rakastan.

Juhlallisempaa:









mekko:minna, kengät:vagabond, takki:zara, laukku:mummon vanha

Arkisempaa:







mekko:minna, kengät:tamaris, takki:uff, vyö:kirppis, laukku:kirppis

Molemmat asut päätyivät nyt olemaan aika hempeitä. Haluaisin vielä kokeilla mekkoa tummien huulien, takkuisen tukan ja rajujen kenkien kanssa.

Ainiin, ristin Mekon täst edespäin Mariaksi, onhan se kyseisen mekon alkuperäinen nimi ja sen lisäksi se sallii minulle polyamoristisemman suhtautumisen muihinkin mekkoihin.

torstai 5. elokuuta 2010

Nahkaa ja jumitusta

Piipahdettiin maanantaina myös UFFissa, ja ostin kolme hametta. Niistä yksi on tämä konjakinvärinen nahkahame. Jumitan tässä asussa nyt kolmatta päivää. Joskus teininä olisi ollut katastrofi olla samoissa vaatteissa yhtä päivää pidempään, mutta alan tottua ajatukseen, että jos on keksinyt hyvän asukokonaisuuden niin miksikäs ei. Turha sitten väkisin pakertaa joku paska asu, jos ei edes sinä päivänä kiinnosta.



Olen nyt jumittanut myös tässä tukka auki keskijakauksella -kampauksessa. Tykkään ihan hirveästi tästä nörttivibasta (jota entisestään lisää tukan likaisuus:D).



Läpinäkyvät sukkahousut alkavat upota minuun pikkuhiljaa myös tyylillisesti mukavuuden ohella. Jotenkin tulee keveämpi asu kun ei ole ne ainaiset mustat.



Kaikki päältä löytyvä on siis kirppiksiltä, kengät Clarksin ja laukku tuo Indiskan jokapäiväinen koululaukkuni, joka täyttyy tällähetkellä taas syksyisen onnellisesti nuoteista. Kuinka rakastankaan tätä koululle viipottamista nahkatakki päällä, viulu toisessa ja nuottilaukku toisessa kainalossa. <3



Tässä vähän esimakua näistä kahdesta muusta ostoksesta. Olen kesällä kaivannut keveämpää hametta, joten nämä molemmat tulivat tarpeeseen vaikka hameita ihan hitosti omistankin. Tuo raidallinen on sellainen vähän rennompi kokonsa takia matalammalle asettuva oikein kuumien päivien vaimareihin yhdistettävä tapaus. Tuo punainen taas on ihan räjähdys päälläni. Istuu vyötärölle täydellisesti ja on silti viileää ja ohutta materiaalia.

keskiviikko 4. elokuuta 2010

Mustavalkoista punaisella

Helteen hellitettyä hetkeksi muutama viikko sitten, päätin ottaa ilon irti mahdollisuudesta pukeutua johonkin muuhun kuin pelkkiin shortseihin ja löysiin toppeihin.


housut: kirppis, paita: sisley, kengät: zio, laukku: kirppis



Periaatteessa tuon mustan kietaisu-paidan pitäisi olla viileä, sillä se on ohutta ei puuvillaa, mutta eipä vaan olekaan. Siksi se onkin jäänyt aika harvalle käytölle, vaikka olen omistanut sen jo seitsemän vuotta. Toinen käyttöä hiukka hillitsevä pulma on se, että tuo kaula-aukko ei pysy siististi, vaan se lähtee lörpöttämään ja valumaan ja paljastelemaan.

Paita on kuitenkin mielestäni kaunis. Kietaistavuus ja taaksesidottu rusetti tuovat etäisesti mieleeni yukatan obeineen. Tänä päivänä geisha-fibat korostuivat mustan saadessa ihoni näyttämään entistä valkeammalta ja huulten ollessa kirkkaan punaiset.









Huulten punainen toistuu vielä kynsissä. (Tai oikeastaan koko asu lähti noista punaisista kynsistä liikkeelle)



Tykkään aika paljon näistä housuista levein lahkein, vaikka alunperin suunnittelin kaventavani ne. Mutta tuollain leveänä niissä on jotain ihanaa 40-luvun muotoa. Lyhentää lahkeet tosin vieläkin pitäisi. Harmi vaan, että lanka ja neulat ovat jossain ties missä. Hätäratkaisuna kääräisin ja kiinnitin lahkeen takaosan hakaneulalla vähän lyhyemmäksi, etten ihan lahkeitten päällä kävelisi, mutta kyllä se aika kököltä näyttää.

tiistai 3. elokuuta 2010

Ihanaihanaihana päivä

Jee. Oli tällaset vaatteetkin sitten. :>