keskiviikko 27. toukokuuta 2009

Barrikadeille!

Jo tovin pohdiskeltuamme päätimme lopulta perustaa tämän yhteisen blogin. Syitä, miksi tämä lykkäytyi niin pitkään oli lähinnä se, millaista meno on nykyään suurimmassa osassa muotiblogeja. Eli siis kuvitteellisessa kuvamaailmassa elämistä: yritetään antaa itsestä virheetön kuva ja venkoillaan ja laihistellaan ja muikistellaan blogeissa ja yritetään ottaa niin täydellisiä kuvia itsestä kuin mahdollista; välissä tietysti kuvataan ostoksia niin että xs-lappu varmasti näkyy ja keksitään pilkkanimiä omalle valtavalle juurikin sitä xs-kokoa olevalle takamukselle. Tämä ei ole tervettä, koska normaalin ihmisen pitämää blogia lukijan on jopa vaikeampi lukea kriittisesti kuin esimerkiksi lehtiä. Vaikka monet esimerkiksi muokkaavat kuvia, ei sitä välttämättä osaa ajatella lukiessaan blogia. Kaikki tämä johtaa epäterveisiin ulkonäköpaineisiin niin bloggaajien kuin lukijoidenkin keskuudessa. Useimmat bloggaajista tekevät tämän vielä kovin häpeilemättömästi, rienaavat omia muotojaan jatkuvasti ja käyttävät toisiaan inspiraationa laihdutukselle ja tietenkin mainostavat tätä jatkuvasti blogissaan. Mielestämme tämä ei kuulosta muodin harrastamiselta vaan hyvin professionaalilta ja hienovaraiselta syömishäiriöiden edistämiseltä.

Mutta miksi sitten perustaa blogi? Selvää se on. Paitsi, että rakastamme vaatteita ja olemme niihin ehkä vähän liiankin hulluna, haluamme olla positiivista vaihtelua yllä kuvattuun. Aiomme olla rehellisiä, emmekä väittää olevamme juuri sängystä nousseita kun tosi asiassa olemme laittautuneet tosissamme. Aiomme ottaa kuvia vaatteista 40-kokolaput vilkkuen. Aiomme suhtautua näkemäämme ja lukemaamme kriittisesti ja kommentoida sitä. Ja kaiken välissä tietysti ottaa kuvia upeista, tarpeellisista ja tarpeettomista vaatteistamme ja höpötellä kaikesta mikä tähän harrastukseen liittyy.

Lisäksi meillä molemmilla on ongelma: täpötäysi vaatekaappi. Ensinnäkään sieltä ei löydy mitään kun vaatteet verhoavat toisensa. Koska kotoa muutto lähentyy molemmilla, emmekä haluaisi tilata sitä varten rekka-autoa, jotain on tehtävä. Olisi opeteltava käyttämään niitä kaikkia ihania vaatteita, joita omistamme, ja keksittävä lisää käyttömahdollisuuksia mm. usealle iltapuvulle ja muutamalle hääpuvullekin. Toinen tapa, missä vallankumous tulee blogissamme näkymään, on se, että aiomme opetella pukeutumaan täysin vapaasti kaikkiin tyhmiinkin vaatteisiin, joista tykkäämme.

Toista missiota aloitimme jo hiukan käymällä yhdessä kummankin vaatekaapin läpi. Paljon tavaraa lähti myös kirpputorille. Mutta näitä kultamekkoja emme voineet heittää pois vaikka ne olivat käyneet epäsopiviksi. Mutta koska kultamekkoja ihminen aina tarvitsee (toinen meistä tällä hetkellä kolmea, välttämättä) päädyimme vaihtamaan mekot päikseen. Eli tässä olemme toistemme mekot päällä, päät käännettyinä koska löllöilypäivän meikittömät naamamme eivät sopineet niihin. Valmiina vallankumoukseen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti