perjantai 5. elokuuta 2011

Mekkoinventaario by Virpi

Hannan innoittamana päätin itsekin käydä läpi mekkoni. Talvi oli mulle vähän huonoa aikaa luopumis-kannalta. Jotenkin koin sen minimalismin, jota monet tavaroiden-vähennys blogit edustaa, tosi vieraannuttavalta. Mähän tykkään mun tavaroista! Enkä halua elää sellasessa valkoset seinät ja lattiat ja ei mitään tavaraa missään paikassa. Tykkään mun kirjoista ja tarpeettomista koriste-esineistä.

Nyt kesällä oon kuitenkin reissannut taas vähäsen ja pakatessa ja purkaessa ja pakatessa ja purkaessa tulin kuitenkin siihen tulokseen, että vaikka tykkäänkin tavaroista, ei se tarkoita, että mun pitäisi omistaa niitä niin paljon. Äskettäin vietin pienen kahen viikon loman, jolloin reissailin paikasta toiseen. Pakkasin laukun ihan täyteen, koska olin autolla liikenteessä ja kelasin, että voin ottaa vaikka mitä mukaan, koska en joudu ronttaamaan sitä tuhatkiloista laukkua kaupungilla mukanani. Noh. Kaksi viikkoa kului, enkä käyttänyt kun varmaan puolia mukanani olleista vaatteista, jos sitäkään. Silloin mielessä vilkkui se täysi vaatekaappi kotopuolessa ja tajusin vaan, etten halua omistaa näin paljon. Mulla on niin paljon kivoja vaatteita, että mä en ihan oikeasti tarvitse niitä ei-niin-kivoja yhtään mihinkään.

Joten. Tässä seuraa kaikki mekkoni, kokonaiset 26 kappaletta. Näistä ainakin muutamasta oon luopumassa heti.


1. Musta perusmekko.


2. Ihana läpinäkyvä mekko, joka on sen verta iso minulle, että voin sitoa sitä päälleni vaikka miten.


3. Tästä aion luopua. Malli on kiva, mutta materiaali on super-kutittava ja epämukava. Ensin elättelin ajatuksia mekon purkamisesta ja käyttämisestä kaavana, mutta ehken nyt oikeesti kuitenkaan...


4. Musta neulemekko, yhdistän tämän usein pooloon ja tykkään hurjana <3


5. Oranssi kirppari-löytöni, jota käytin tosi paljon alkukeväästä.


6. Tästä ajattelin ensin luopuvani, koska helma on niin lyhyt ja kaula-aukko niin antava, mutta sehän juuri tekee täydellisen kesämekon, joten ehkä annankin tälle vielä armonaikaa


7. Kietaisumekko. Käytin tätä hulluna Orivedellä ja Imatran alkuvaiheissa. Nyt en ole käyttänyt hetkeen, mutta uskon vielä käyttäväni paljon.


8. Tästä luovun. En vain osaa enää käyttää tuota ruskeaa sävyä. Viimeksi kun pistin sen serkkuni häihin ja asustin kirkkaalla punaisella, tunsin näyttäväni kauhealta :( Joten lähtekööt.


9. Hannalta peritty. Ihana, vaikkei olekaan ihan perus-värejäni.



10. Hannan vanha kultamekko, jonka aika on tullut lähteä :( En ole käyttänyt tätä kertaakaan ja sovittaessani en tuntenut oloani kauhean hyväksi. Plus en usko välttämättä tarvitsevani kultamekkoa :p


11. Äitini hankki tämän alunperin kitch-teemaisiin juhliin ja omin tämän sen jälkeen itselleni. Rakastan.


12. Tästä kelasin jo luopuvani, koska ensimmäisen käyttökerran jälkeen, tämä kutistui pesussa. Helma on kyllä lyhyt, muttei ehkä kuitenkaan liian lyhyt. Ihanat 60-luku vibat on ainakin taattu!


13. löyto uff:ilta kaverin häitä varten. Mutten ole käyttänyt tätä paljoa? Jos en ala käyttää, niin heivaan, koska kauniista väristään ja paljettiykskityiskohdastaan huolimatta malli ei ole kauhean imarteleva


14. sama kukkamekko kuin Hannalla. Nyt harmittaa, että otin tästä tämän pienemmän koon. Ei tämä tunnu epämukavalta, mutta rinnus on vähän ahtaahko sekä avoin.



15. Maria. The Mekko. 'nuff said.


16. Oma ihana pikkumustani


17. Pikkumusta 2, jota säilytin kaiken varalta (?). Saa luvan lähteä, sillä olen käyttänyt vain kerran ja materiaali on vähän äklöä.


18. Musta silkkinen empire-mekkoni :´( On aika luopua siitä, sillä rinnus on vaan aivan totaalisen liian pieni. Kuvasta ei vältsiä käy ilmi, mutta yli puolet tisseistäni tunkee tuolta rinnuksen alapuolelta epätoivoisesti kohti vapautta. Näyttää ihan hyvältä, mutta tuntuu kauhealta, enkä voisi päästää ketään kosketusetäisyydelle, joten käyttöä tälle tuskin löytyy. Sääli, koska tämä on todella kaunis :(


19. Tästäkin joudun ikävissäni luopumaan :( Muistan kuinka kauniiksi itseni tunsin joskus lukiossa tämä päälläni, mutta se on nykyään vaan auttamattomasti liian pieni, niin liian pieni, etten voi hengittää, nauraa :(


20. Teetätin tämän ylppäreitä varten. Loppujen lopuksi aika basic, mutta tykkään silti. Ja varsinkin siitä, miten se tekee musta melko lanteikkaan :)


21. Kiinamekko, eli cheongsam. Muttaa... Vaikka tämä teetätettiin omiin mittoihini oli mekko alunperinkin aika tiukka lantiolta, ja tällä hetkellä liian tiukka. Silleen, että räjähtää :( Säilytän tätä vielä, jos joskus teetätän uuden, niin pistän tämän eteenpäin.


22. Ihana silkki-leninkini! Jota en ikinä uskalla käyttää, koska, noh... Se on valkoista silkkiä...


23. Teetätytin myös tämän vanhaintanssipukuni. Olkaimettomuus yhdistettynä avoimeen selkään tekee tästä tosin jokseenkin vaikeakäyttöisen, kun satun kuitenkin omistamaan isot rinnat ja mitään kunnon rintsikoita ei tämän kanssa voi käyttää. Suunnittelen semisti teetättäväni tähän jonkunlaiset olkaimet, koska kangasta minulta vielä löytyy.


24. Sitten vähän erilainen kuva mustasta leningistäni, sillä se on unohtunut eräällä kaverille lainaan, enkä siis voinut kuvata sitä.



25. Kasarimorsiuspukuni, jolle läikytin punkkua kännissä... No en minä tätä vakavissani muutenkaan käyttäisi, joten ehkeivät "pienet" tahrat haittaa?


26. Huono ja supervanha kuva morsiuspuvustani, joka kuitenkin antaa vähän osviittaa siihen miten upea kermakakkuräjähdys se on.

Hanna osui kyllä nappiin sillä, että tämän kauhean sovittamis-säädön jälkeen tosiaankin tuntuu siltä, että mekkoja on liikaa! Joka tapauksessa, olisi kiva kuulla muidenkin kommentteja? Mistä en saa luopua, tai jos joku haluaisi adoptoida jonkun niistä, mistä olen luopumassa? Mutta ainakin viidelle mekolle sanon jo adios!

ps. Äh, jälkikäteen muistin omistavani vielä ainakin yhden mekon: ruskeanvihreän kukkakuvioisen mummo-tyylisen. Se loluu korjaus-kassin uumenissa lyhennystä odottamassa (missä se onkin lojunut... varmaan 3 vuotta?). Taidanpa luopua siitäkin.

9 kommenttia:

  1. Ensinnäkin oon sitä mieltä, että paljon hienoja mekkoja! Toisekseen oon sitä mieltä, että kaikki, mistä oot nyt luopumassa, niin lähtee syystä, joten älä arastele luopua niistä.

    Sitten näihin missä sulla oli pohdintaa: en tiedä, ootko laihtunu vai onko toi paljettimekko venynyt, mutta musta se on nyt kyllä hyvännäköinen ja on oikea päätös ettet luovi siitä. Ei se lyhyys niinkään oo ongelma tai pinkeys mutta yhdessä ne on vähän buu. Nyt kuitenkin toi mekko ei ainakaan näytä kuvassa liikaa kummaltakaan, ja on muutenkin ihana. <3
    Violetista mekosta taas: ÄLÄ LUOVU! Se on niin sopiva sukutilaisuuksiin, jossa pitää pukeutua siististi ja peittävästi, mut sit kuitenkin toi väri ja paljettikoriste tekee siitä vähän jännemmän niin ettei tunne pukeutuneensa mummoja varten pelkästään. Uskon, että sulle vois tulla tota mekkoa jossain vaiheessa ikävä.
    Ja sit Kiinamekosta, et musta se on hyvännäkönen. Ymmärrän, et jos se on epämiellyttävä päällä niin eihän sitä tuu käytettyä, mut niin kauan ku se on kaapissa niin yritä edes!

    Ja yhteenvetona: eihän näitä mekkoja oo yhtään liikaa ees. Jos verrataan, et mulla on vieläkin se 33 aika monen luopumisen jälkeen. Ja tosiaan hyviä päätöksiä teit näiden kanssa ja jäljelle jäävät mekot on ihania <3

    t. hanna

    VastaaPoista
  2. Juu.. hyvät lähtövalinnat olet tehnyt..
    Mutta se violetti mekko (nr.13) näyttää valokuvassa kyllä mielestäni siltä että siittä voi hyvin luopua.. kuten itsekkin totesit sen malli ei ole kaikkein luontevin..
    Toisaalta tarve moisellekin voi tulla välittömästi kun sitä ei kaapissa enää ole :)

    VastaaPoista
  3. oh boy...tänne toi kultamekko!!
    anita

    VastaaPoista
  4. Mikäli anitan ehdottama adoptaatio astuu voimaan, ehdotan, että mä otan mekon mukaan kun tullaan nyt imatralle käymään niin voin sit orivesimökillä antaa sen anitalle!

    t. h

    VastaaPoista
  5. Hanna: Joo ei näitä mekkoja ollukaan niin paljon, kun alunperin kelasin! Toisaalta enpä mä mekkoja niin paljon käytäkään... Ja noita muita vaatteita onkin sitten aika paljon enemmän...

    turkulainen: En ihan heti uskalla siitä mekosta vielä luopua... Turhauttavaa, kun se on henkarissa just oikeen tyyppinen. Mutta päällevedettynä mulla on kyllä aina vähän nuhjunen olo ton epäistuvuuden takia. Mutta tosiaan, saakon jonkun puol vuotta/vuoden armonaikaa, ja jos en siitä innostu ja ala kokea oloani hyväksi siinä, nii sit ei voi auttaa :/

    Anita: saat kultamekon! Jee, ihanaa, että se löytää hyvän kodin

    VastaaPoista
  6. mut mun mielestä sä oot aina käyttäny tota violettia vyön kanssa, eikä se sillon oo mitenkään epäistuvalta näyttäny!

    -h

    VastaaPoista
  7. jee!! toivottavasti en näytä anita hirvoselta siinä:) haluun mennä ehdottomasti dtmään tossa!

    VastaaPoista
  8. mistä helvetistä toi kommentti tuli anita.. :D naurahdin.. reps. oot luultavasti nomsselisnom tossa mekossa!!

    -h

    VastaaPoista
  9. :DDDDD ai miten niin mistä..? hahhah

    -ansku

    VastaaPoista