perjantai 15. marraskuuta 2013

Väreistä

Innostuin yksi päivä Pinterestistä, kun päädyin yhden lempiblogeistani Pinterestiin selailemaan väriyhdistelyinspiraatioboardia. Toi blogi on tosi hyvä mitä tulee kaikkeen kehollisuus- ja feminismisettiin, mutta tyylillisesti ja värillisesti se on välillä mulle vähän liikaa. Siitä Pinterest-boardista innostuin kuitenkin niin paljon, että päädyin tekemään oman jotta saisin sieltä parhaimmat pinnattua itselleni muistiin. Ja alkoipa sitä sitten muutakin löytyä pinnattavaksi! Aloin ajatella, että väri on pukeutumisessa ehdottomasti tärkein elementti mulle. Itse en ehkä pukeudu värikkäästi, vaan pelaan ehkä enemmän neutraaleimmilla sävyillä, vaikkakin värien yhdistely on musta hauskaa. Silloin mulla on kaikkein tyylikkäin olo, kun on joku erikoinen tai uusi tai muuten vaan hyvä yhdistelmä päällä. Tässä nyt sit pohdintaa väreistä viime viikon asujen muodossal


Oli jännää huomata, miten väriyhdistelmämieltymykseni ovat muuttuneet. Tämä keltaisen ja konjakin yhdistelmä kuuluu vuosien mittaan käytetyimpiin yhdistelmiini, mutta se on alkanut näyttämään liian turvalliselta ja itsestäänselvältä. En edes pinnaillut näitä väriyhdistelmiä, vaikka ne hyvältä näyttikin. Tässä asussakin oli sellainen olo, että pitäis olla vielä jotain lisää.
Tämä tumma mintunvihreä hame on viimekeväinen löytö Imatran kirppikseltä, ja se tarjoaa monia aika herkullisia väriyhdistelmämahdollisuuksia! Kesällä se oli paljon käytössä niin vaalean mintunvihreän, viininpunaisen kuin ihan mustan ja valkoisenkin kanssa, ja konjakki näyttäisi sen kanssa myös tosi hyvältä. Tämä keltaiseen yhdistäminen oli nyt tällainen kokeilu, josta en ole ihan päättänyt tykkäänkö vai en, lähinnä vain innostuin kaikesta kokeilusta tän viikon aikana. Pinnailun tuloksena on pakko päästä kokeilemaan nudejen ja kupareiden yhdistelemistä tähän hameeseen!



Pinnailun myötä innostuin varsinkin tästä tummansinisestä vintagepaidasta, jonka hankin viime Kiinan reissulta. Se yhdistyy mielestäni nätisti niin viininpunaiseen kuin keltaiseenkin.


Tällä väri-innostumisella oli monenlaisia seurauksia. En ole oikeastaan aiemmin ajatellut aktiivisesti sitä, kuinka tärkeä asia värit oikeasti on mulle jopa muodon ja tekstuurin kustannuksella pukeutumisessa. Ja miksei tietysti muutenkin elämässä, oonhan visuaalinen tyyppi. Tää sana vilisi jo tässä tekstissä miljoona kertaa, mutta mä oikeesti koin pitkästä aikaa sellasia isoja innostumisen kokemuksia muun pukeutumisen kuin teemavaate- tai juhlapukeutumisen saralla. Toisaalta noi ihanat kuvat Pinterestissä sai mut himoamaan jos jonkinlaista kampetta ja UFFista tulikin tehtyä vähän hankintoja. Päätin itseasiassa että en ole tällä hetkellä vähennys- tai laskemiskuurilla, sillä luova vaatteiden plärääminen ja ostaminenkin käytettynä tuntuu tällä hetkellä siltä, että haluan sitä tehdä.

Näistä asukuvista heräsi monenlaisia mietteitä. Onhan ne aika vaatimattomia ja kulahtaneita. Itse painiskelen nyt sellaisten teemojen välillä, että ollako feministi ja meikkaamaton vai hullu pukunainen. Toisaalta tää meikkaamattomuus ja muunlainenkin laittamattomuus tuntuu musta hyvältä ja vaikuttaa itsetuntoon positiivisesti, mutta asujen pohja jää jotenkin vajaaksi, tai sellainen tunne mulla on. Tiedän kyllä osaavani laittautua ihan kreisin näköiseksi tarvittaessa ja rakastan sitä joka kerta, niin miksei sitä sitten tekisi useammin? Toisaalta haluaisin olla sellainen ihana ja hullu vaateharrastaja joka kulkisi päivät pitkät kreisinä, toisaalta en oikeastaan halua käyttää enempää aikaa ulkonäkööni kuin sen 10 min aamuisin kun puen. :P Jotenkin kuitenkin mieli halajaisi huolitellumpaa ja ennen kaikkea kreisimpää arkista olemusta, sellaista, että ihmiset saisivat jonkun käsityksen mun harrastuksista heti kun näkevät mut. Oon tässä ajatelllut kreisimpien lasien ostamista, huulipunan käyttämistä joka päivä (on musta kiva mielenilmaus muuten meikittömässä naamassa) ja erilaisia 0 minuutin kampauksiakin on tullut pohdittua. Pohdinpas nyt sitten lisää vielä. :)

4 kommenttia:

  1. Kaks viimistä asua on ihania kaikin puolin! Poolopaidat sen sijaan on hurjia :) Kiva Hanna.

    VastaaPoista
  2. Hehe kiitti. :) Poolo oli yhteen aikaan mun peruksista peruksein käyttövaate, mut ei ehkä sovi just tän hetken meininkeihin, tulee ehkä vhän liian mattinykäsmäinen vaikutelma tän muutenkin homssuisen ja harottavan tukkameiningin ohella. :D

    VastaaPoista
  3. Kommentointi on kestäny, mut musta toi sinapinkeltasen ja mintunivhreen yhdistelmä on ihan sika magee! Ja tykkään muutenkin noista khdesta kerrostetusta keltasesta <3

    VastaaPoista
  4. Hihi, jee, joo ainakin tota yläosayhdistelmää aion käyttää uudestaankin!

    VastaaPoista