keskiviikko 10. marraskuuta 2010

Vaatteet karkaa käsiin

Olen taas kirppuillut...Valkoinen neule paljettikuvioin on todella ihana ja hieno, mutta saattaa päätyä eteenpäin, koska oloni on hyvin epävarma tuon valkoisen sävyn kanssa.


En itse asiassa omistanut yhtäkään mustaa t-paitaa, joten tämä on ihan hyvä ostos.


Mustasta topista tykkään itse asiassa tosi paljon ja se menee kaiken kanssa, joten tämä ei ole huti.


Ihana helmen-harmaa kauluspaita <3 Tosin ehkä vähän liian nafti, pitää vielä sovitella.


Upea koppalakki, joka rauhoittaa vähän tämän syksyn ruskean kaipuutani. (sitähän eivät voineet tehdä ne ruskeat kengät ja vyöt, jotka jo omistan, ehei)


Musta laukku. Tämän koko on täydellinen ja tätä olen käyttänyt viiemiset pari viikkoa joka päivä. Tekonahkaisuus kuitenkin ärsyttää. Tämä on hyödyllinen ja käytännöllinen ostos, mutta vain siihen asti kunnes löydän täydellisen version.

Kuten voi lukea, eivät kaikki ostokset olleetkaan ihan täydellisiä. Kirppuilu on ehdottomasti karannut käsistä. Olen huomannut kirppiksellä ajattelevani "mut tää on niin halpa, että tän voi sit pistää eteenpäin, jos ei tykkääkään, ja kyl tämmösiä on hyvä olla kaapissa ja on tää ihan kiva, nii ostetaan nyt, ku halvalla lähtee ja täähän on hei ekologistakin, kun otan käyttöön vanhaa kamaa". Tämä ei ole minulle tyypillistä shoppailu-käytöstä ja todennäköisesti tyyli-kriisini tulosta.

Epävarmuuteni tyylistäni on aiheuttanut suht maanista ostos-käyttäytymistä, kun olen nappaillut mukaani vähän kaikkea. Ratkaisuna varsin epätoimiva, sillä uskon tyyli-kriisini avaimien löytyvän vähentämällä vaatteita niihin mitkä ovat rakkaimpia, ei ostamalla mitä sattuu. Koska olen tällä hetkellä tosiaan vielä kriisin keskellä, paras ratkaisu lienee vältellä kirppareita kokonaan. Jos sellaiselle satun eksymään olkoon ohjeistuksessani sallitu vain täydellisyys. Siis ei mitään vähän pientä, vähän isoa, vähän väärän väristä, vähän väärän mallista jne. Niitä riittää jo.

7 kommenttia:

 1. Mutta toi paita ja neule on IHANIA!

  VastaaPoista
 2. Ne on ihania! Mut en vaan tiiä onks ne mulle just täydellisiä :/ Toi neule on tosiaan tosi lämpimän kermaisan valkonen, nii mul on sen kanssa vähän hassu olo...

  VastaaPoista
 3. jep, kivoja juttuja!
  mutta pakko sanoa tosta kirppuilun ekologisuudesta, että nykyään kirpputorilla liikkuu enemmän ja enemmän uutta tavaraa ja vaikka ihmiset ostavat yhä enemmän käytettyä, niin silti materiamäärä on räjähtänyt käsiin ja räjähtää kaiken aikaa lisää. ei ole sen ekologisempaa ostaa kirpputavaraa, jos aikoo pistää sen heti eteenpäin ja muutaman vastaavan tapahtuman jälkeen joku heittää kyseisen tavaran pois ja joku toinen ostaa uuden kaupasta ja vie kirpputorille jne.jne.

  terveisin inhottava tekopyhä nipo

  ps. ymmärrän kyllä että tyylikriisi tai jokin muu voi saada käyttäytymään erilailla kun itse välttämättä katsoisi parhaaksi, mullakin on taas jotenkin viimeaikoina lipsunut tietyissä ympäristötoimitavoissa

  VastaaPoista
 4. Mä oon kyllä silleen jannan kans eri mieltä, et musta se on ihan ok jos itse ostaa vaan kirppikseltä ja pistää myös kirppikselle eteenpäin jos ei käytä. Tai et mä en nää et kuka häviää, kun ostin vaikka valtterista yhen mekon, joka oli kiva mut sittenki väärän kokoinen ja sit myin sen jollekin joka tykkäs siitä kanssa.

  Enhän mä ole silloin lisännyt sitä kirpulla olevan tavaran määrää.

  Mut joo totta et kierrätyksestä ei oo paljon hyötyä, jos sitä käyttää alasti sit -blogin kirjoittajan sanoin ehkäisypillerinä myös kaupassa: "Ostan nyt tän kun sen voi aina pistää huuto.nettiin."

  VastaaPoista
 5. Joo siis, ekologisuus-ajatus on tosiaan vain tekosyinen ajatelma, joka valtaa muiden järjettömien "ihan-kiva" -syiden kanssa pääni, ilman sen enempää järjellistä perustaa.

  Mutta sinänsä kyllä, jos kirppikseltä ostaa ja kirppikselle pistää, niin eihän sillä tue kauheasti sitä uusien vaatteiden tuottoa? Paitsi ehkä rohkaisemalla muita ihmisiä ajattelemaan, että voivat myydä kauppa-uudet halpis-trikoo-härpäkkeensä eteenpäin.

  VastaaPoista
 6. niin, en ajattelekaan että ostamalla ja myymällä kirppiksellä on kauhea hirviö, vaan enemmän sitä, että toisilla ihmisillä se leviää juuri siihen, että kirppikseltä ostetun kaman voi heitää johonkin kaivoon ja ostaa kaupasta sen edestä mitä on kirpputorilla rahassa säästänyt.
  Mutta totta kyllä, että tämä pointti ei niinkään koske teitä kahta. Ja sitä paitsi on tosiaan aika typerää takertua kaikkeen, mietinkin vähän aikaa, että kannattaako kommentoida tuosta näkökulmasta ollenkaan. kirpputori on kuitenkin hyvä konsepti, toivoisin vain että osa ihmisistä ei sillä perustelisi muuten ajattelematonta elämäntapaa.

  VastaaPoista