lauantai 26. helmikuuta 2011

Oksetuslistalla tänään: "Ekologiset" bloggarit

Joo, tietysti on hyvä, että vihreät arvot on tapetilla. Kaikki julkisuus on asialle hyväksi, en sitä kiellä. Mutta onkohan nykyään vallalla käsitys, että jos promoaa vihreitä arvoja, niin saa omassa elämässään toimia ihan miten huvittaa?

Se on vaan musta aika helvetin irvokasta, että viikon shoppailulakkoon pystymättömät bloggarit pitävät ympäristöteemaviikkoja ja hihkuvat kun Dinskon uudessa kertakäyttötennarimallistossa on luomumateriaaleja ja vesipohjainen liimaus. Kyllä nyt kuulkaa kannattaa ostaa, kun sillä helposti tulee sitten nollattua se huono omatunto siitä jokalauantain nettikaupparundista. Nykyään on kierrättäjä ja ekologisten arvojen mukaan elävä henkilö, jos kippaa viikko sitten ostettuja Gina tricotin vaatteita Huuto.nettiin. Ja semiturhan elektroniikan hankintaa voi 'kätsysti' blogeissa perustella vaikka äitiydellä.

Että voisittekohan nyt ihmiset harkita jonkin sortin heräämistä. Nelliina blogissaan asiallisesti huomautti, että vaatteiden shoppailijaa syyllistetään herkemmin kuin vaikka himosisustajaa tai -autoilijaa. Sinänsä ihan totta, että ruoka, liikenne ja asuminen on ympäristölle kaikkein kuormittavimpia ihmisen toimia. Mutta kun se turha shoppailu on vähän helpompi lopettaa kuin esim. syöminen.

Niin, ja nimenomaa turha. Ette te tule niistä räteistänne onnellisiksi. Ja sanonpahan nyt vaan kun olen oman blogini tontilla, että te pilaatte maailman turhuudellanne ja voisitte vähän miettiä.

Huomenna sitten juttua siitä, että missä itselläni menee vikaan. :)

2 kommenttia:

  1. Kyllä tulee samanlaiset puistatuksen tunteet monista sisustusblogeista kun myös niistä tietyntyyppisistä muotiblogeista. Saati sitten nykyään vallalla olevasta asenteesta ja olosuhteista joiden mukaan on kannattavampaa ostaa kertakäyttöistä ja uutta vanhan kierrättämisen, korjaamiseen ja uusissa laatuun panostamisen sijaan. Tekis mieli alkaa rähjäämään jokaisen kanssa joka näitä asenteita viljelee, mutten kehtaa tai jaksa kun olen niin sopuisa ihminen enkä välttämättä katso sitä velvollisuudekseni. Harmi kun siitä silti tulee huono omatunto...

    VastaaPoista
  2. Niinpä, ja sit kun rähjää tai edes kommentoi asiallisesti niin on ekojeesus, joka yrittää vaan näyttää paremmalta muiden silmissä ja lytätä muita. >:( Ihan kuin nää asiat ei vois oikeesti kiinnostaa ja huolestuttaa. :(

    VastaaPoista