tiistai 18. lokakuuta 2011

Ameriikan ihmemaa

Olin syyskuun alussa Ameriikoissa viikon reissulla. Matka kuljetti Newportin kautta NYC:iin. Oli ihan mahtavaa, vaikka kyseessä ei ollutkaan mikään lepoloma (ainakaan minulle), koska siellä on niin paljon kaikkea nähtävää ja koettavaa ja yritä sitä sitten viikossa ehtiä kaikkea. Vaikka hemmottelua saikin kokea syödessään hyvissä ravintoloissa ja levähtäessään kivoissa hotelleissa (molemmissa asuttamissamme hotelleissa oli kylpyamme!!), niin suurin osa lomasta kului kuitenkin taidetta itseensä imien ja kävellen taas kerran jalkansa rikki. Vannon että New Yorkissa on jotenkin kovemmat kadut ja lattiat, sillä eipä ala jalat valittaa ikinä Suomessa vaeltaessa, mutta tuolla jo tunnin parin kävely iski jalat ihan hermoherkiksi.


Tässä piirtämäni pakkaussuunnitelma. Aloin piirrellä vaatteita ylös, jotta hahmottaisin asujen kokoanaisuuden paremmin. Piirtäminen on minusta muutenkin kivempi tapa suunnitella asuja kuin listaaminen silloin, kun olen liian laiska sovittaakseni vaatteita :p Pakkasin kaikesta yrityksestä huolimatta jälleen liikaa ja laukku painoi muutaman kilon ylipainoa palatessa, enkä päätynyt matkan aikana käyttämään kuin puolia vaatteista... Oppisikohan sitä ikinä pakkaamaan?

Shoppailulle omistin muutaman päivän ja pakko sanoa, että siellä oli kyllä kivaa shoppailla! Olin kirjoitellut ylös etukäteen muutamien kiinnostavien kauppojen osoitteita, mutta lopulta löysin mahtavan shoppailu-alueen Nolita:sta ja päädyin vain pistäytymään n. jokaisessa pikkukaupassa siellä. Jos jotain jäi erityisesti mieleen, niin se, että New York on hienojen mekkojen luvattu maa! Joka kaupassa oli hyvä mekkovalikoima ja monissa kaupoissa ei mitään muuta ollutkaan. Tarjonta oli kaikessa ihan superhienoa, ja sekoaminen kävi lähellä, mutta yllättäen hillitsinkin itseni ja ostin järkevästi vain ne parhaista parhaimmat jutut O_o Ehkä tästä harkinnasta on pikku hiljaa muodostumassa kunnon tapa, joka aktivoituu ihan itsekseen.

Tässä se mitä lopulta ostin:


mekko: ihanasta mekkokaupan myyjätär etsi ja esitteli sen minulle ja aika tarkkasilmäinen myyjätär oli, koska mekko on juuri sitä mitä olin kaipaillut.


laukku: maailman kaunein laukku vintagekaupasta, joka oli täynnä maailman kauneimpia laukkuja (ja kenkiä ja koruja ja vaatteita ja ihan hemmetin hieno valikoima kaikkea).


kaulakoru: tämän kanssa kun menin kassalle, myyjätär sanoi "it's really... different" :DD Ei oo ees eka kerta kun myyjä kyseenalaistaa mun valinnat, kiinassa hattu-myyjä repes päin naamaa, kun olin valitsemassa hattujani...


korvikset: tiibetiläis-kaupasta, just sellasia hienoja, astetta pienempiä hopea-korviksia, mitä oon ettinykin.
kengät: yllättäen uudet herrainkengät... mut ruskeitahan mulla ei viel ollu!!!111 Joten ihan on järkeenkäypä ostos. :p

Siinäpä varmaan blogin kannalta olennaisin siitä reissusta!

3 kommenttia:

 1. Tarviiko mainita kuinka kade täällä ollaan ;)
  Piirretty pakkaussuunnitelma on jotain mitä en ole tullut ikuna ajatelleeksi! :)
  Ja tuo kaulakoru.. humm.. different todellakin ;) se on siis ihan pakko pakko nähdä käytössä!!! :)

  VastaaPoista
 2. En oo oikein osannu sanoo tähän viel mitään. Kaikki on kyl hienoja, ja tosiaan et seonnu. :) Mekon haluun nähä päällä pian!! Ja kun luin kenkäkommenttis, ajattelin: ":DDDD XDDDD virpiiiiiiii<3<3<3<3"

  VastaaPoista
 3. turkulainen: kiitti kommentista! Mä rakastuin tohon koruun vaan heti :D Ja se on just mun korutyyliä, eli isoa, näyttävää ja metallista. Mielikuvissa käytän tätä kaikenlaisissa gaaloissa ja öö... muissa sellasissa tilaiuuksissa joita onkin niin usein. Taitais olla aika pitää se koru-teemaviikko, että saisin kaikkia koruja taas käytettyä :)

  Hanna: Olin niin yllättyny, että pysyin järjissäni, koska ekana shoppaus-päivänä halusin ostaa kaiken!!1 :D

  VastaaPoista