sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Talvitakki ja shortsit

Coloradon sää on sekä suhteellisen ideaali että todella kummallinen. Aurinko paistaa kuulemma 300 päivää vuodesta ja lämpötila ei tunnu kurkottelevan kumpaankaan ääripäähän. Mutta tasaisuudesta ja järkevyydestä ei voi säätä täällä kuitenkaan syyttää. Aamu saattaa alkaa +20 asteesta ja auringon paisteesta ja yhtäkkiä vuorilta vyöryy kunnon lumimyrsky.

Täällä on siis sekä erittäin helppoa, että jokseenkin vaikeaa pukeutua. Suomessa en ikinä päätyisi käyttämään sandaaleja ja talvitakkia samassa asussa, mutta täällä niin vain käy. Ja shortsit tuntuvat hyvältä idealta ympärivuotisesti.

Minulla oli vähän naurettava olo lyhykäisissä shortseissani ja talvitakissani, mutta oikeasti tarkenin ihan mainiosti. Vihdoinkin tajuan niitä ulkomaalaisten lehtien muotijuttuja, joissa yhdistetään neuleita peep-toe-korkkareihin ja sukkahousuttomia jalkoja talvitakkeihin. Moisiin hullutuksiin en kyllä ole vielä ryhtynyt, vaikka suurin osa ihmisistä täällä pukeutuukin täysin järjettömästi varsinkin kylmemmällä säällä.Jos en heti suihkun jälkeen föönaa hiuksiani pöyhkeiksi, valuvat ne jo toisena päivänä päätä pitkin kunnon lyhyinä liruina. Tällöin heitän sivuun pinnin, ja leikin, että liruus onkin täysin tarkoitushakuista 20-lukulaista taikka mod:maista sliikkiyttä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti