perjantai 16. lokakuuta 2009

15. Blog Action Day: ilmastonmuutos

Blogissaan Green Fashion Freak Nei haastoi kaikkia osallistumaan 15. päivä vietettävään Blog Actin Day:ihin kirjoittamalla tämän vuoden teemasta: ilamstonmuutoksesta. Hah, niin 15. päivä tosiaankin meni jo - minun osaltani tämän blogin toinen nimi voisi olla Tyylikkäästi myöhässä, tuntuu nimittäin, että kirjoittelen tänne kaikesta aina vähintään pari kuukautta jäljessä - mutta koska aihepiiri kiinnostaa niin minua kuin Hannaakin ajattelin kirjoittaa siitä joka tapauksessa.

Vaikka ilmastonmuutos kiinnostaa ja huolestuttaa, en ollut ihan varma mitä tänne aiheesta kirjoittaisin. Itse en nimittäin juuri ilmastonmuutosta erityisesti ajattele. Toki ajattelen ympäristöongelmia ja pyrin elämään eettisesti, mutta ilmastonmuutos spesifioituna probleemana ei pyöri päässäni mitenkään erityisesti. Saattaa johtua siitä, että ilmastonmuutos on jotain niin järkyttävää ja kauheata, ettei sitä oikeasti haluaisi ajatella.

Lähdin sitten hakemaan inspiraatiota katsomalla Al Goren "An Inconventional Truth":in, joka on siis dokumentti ilmastonmuutoksesta. Se olikin ihan hyvä ja havainnollistava dokumentti. Kehotan muitakin katsomaan sen, sillä siinä kasataan aika lailla kaikki ilmastonmuutokseen liittyvä tieto yhteen ja käydään se läpi johdonmukaisesti. Pakko kyllä myöntää, että vaikka optimisti muuten olenkin, niin tuon dokumentin loppupuolella alkoi epätoivo iskeä tajutessani miten nopeassa vauhdissa ongelma on pahenemassa, ja kuinka mitään ei tunnuta haluttavan tehdä asialle.

Tosiaankin tuntuu aika rankalta ja aika yksinäiseltä ajatella näitä asioita, kun niin monet tuntuvat heittävän järjen romukoppaan, kun ajattelu alkaa käydä tuskalliseksi. Muotiblogeissakin näkyy välillä ihan järjetöntä kulutusta ja kaikki tuntuvat perustelevan omaa käytöstään sillä, että "noku muutkin" tai "ei yksilöt sille mitään voi". Harmi vaan, että ilmastonmuutos ei katoa kun sitä lakkaa ajattelemasta, vaan mitä pitempään se ingonoroidaan sitä pahemmaksi se käy.

Oma tavoitteeni on yrittää ajatella enemmän ja antaa ajatusten myös näkyä kulutustottumuksissani. Ei tule ehkä aina olemaan helppoa, mutta ei myöskään mahdotonta. Aloitetaan pikkujutuista jne. Eli tsemppiä vaan minulle ja kaikille muille ajatteleville! :D

2 kommenttia:

  1. toi lopetus on täydellinen :D

    VastaaPoista
  2. Halusin kirjottaa positiivisen ja kannustavan lopetuksen, mut aihe oli niin masentava, etten oikeen keksinyt muuta :D

    VastaaPoista