maanantai 10. toukokuuta 2010

Shoppaus-fail

Mikä siinä on, että sen kerran kun saisi oikein luvalla polttaa rahaa, niin shoppaaminen ei onnistu sitten laisinkaan?

Lauantaina yritin epätoivoisesti kuluttaa loppuun stockalle ja akateemiselle lahjaksi saamiani lahjakortteja, joiden eräpäivä alkaa uhkaavasti lähestyä. Ei luulisi olevan niin vaikeaa kuluttaa reilu satanen kun on kuitenkin koko stockmann kierrettävänä, mutta aliarvioin täysin ajatustapojeni muutosten merkityksen, eli sen etten enää nauti ostamisesta samalla tavalla kuin ennen. En tosiaankaan muista edellistä kertaa, kun shoppailu olisi tuntunut yhtä kiduttavalta pakkopullalta.

Ensinnäkin kun valinnanvara on niin iso ei oikein tiedä mistä aloittaa. Kuljin stockaa ja akateemista ristiinrastiin tunteja, mutten saanut oikein mistään otetta. Joku vaate voisi olla kiva, mutta vaate-osasto on niin valtava, että minkään erityisen etsiminen tuntui mahdottomalta. Kosmetiikkaa en juuri tällä hetkellä oikeastaan tarvitse ja meikkejä voin ostaa muualta halvemmalla tietäen tavaran laadun. Elokuviakin saa anttilasta halvemmalla, ja tarvitsenko edes niitä? Tarvitsenko mitään?

Jopa akateeminen petti minut, mikä on TODELLA harvinaista. Rakastan kirjakaupoissa kuljeskelua ja kirjoja, mutta nyt akateemisessa kiertely aiheutti vain huonoa omaatuntoa kaikista niistä omassa kirjahyllyssäni lojuvista kirjoista, jotka olen innoissani ostanut, mutta joita en ole vielä edes avannut. Minuun yleensä vetoavat tietokirjat vaikuttivat kaikki joko mahdottoman raskailta tai turhauttavan tyhjänpäiväisiltä.

Siellä kierrellessäni minua alkoi suorastaan oksettaa ajatus, että joutuisin kiikuttamaan jo valmiiksi täyteen kämppääni jotain turhaa ja tyhjänpäiväistä tavaraa. En haluaisi ostaa mitään, mitä en todella rakasta. Hyvin olen siis pärjännyt materialistisuuden ja shoppailun vähennys-projektissani. Harmi vaan, että se ei nyt kauheasti lohduta kun meinaa kivat lahja-rahat lentää kohta kankkulan kaivoon, jos en saa itseäni ostos-tuulelle. Huomenna minulla on tunti aikaa kuluttaa stockan lahjakortille jäljelle jäänyt 25 e ja akateemisen lahjakortin 50 (+/- 20, en muista todellista määrää :P)e.

Mitään vinkkejä siitä miten saisin itseni tsempattua shoppailemaan? Tai mikä olisi jokin hyvä tuhlaus-kohde, joka ei saa omatuntoa pistelemään? Jotain mielenkiintoisia kirja/elokuva/musiikki -ehdotuksia? Tai edes rohkaisun sanoja?

Nämä kuitenkin tarttivat lauantaina mukaan:Mustat puuvillasukkahousut ja valkoiset sukkahousut. Koska sukkahousuja nyt tarvitsee aina. Paksut mustat tulevat satavarmasti käyttöön ja valkoiset sukkikset ovat kutkutelleet jo pidemmän aikaa.
Maybellinen kivi-puuteri ja tarjouksessa (2 tuotetta 15 e) sen mukaan napattu pidentävä ripsari. Toivottavasti on oikea sävy, myyjä nimittäin näytti sävyä minulle vain kämmenselälläni ja kiireessäni ja ahdistuksessani en osannut pyytää saada testata paremmin. Otin sitten vaaleimman mahdollisen, koska vaalea kerran olen. Kertoilen sitten päästyäni testailemaan, että osuiko veikkaus oikeen. Kuvassa myös youngbloodin mineraalipohja sävyä pearl. Baremineralsin pohjani vetelee viimeisiään ja halusin kokeilla nyt jotain muuta. Tämä youngblood olisi kuulemma vähän matatisempi ja myös vähän peittävämpi, joten saatatisi sopia minulle paremmin. Tästäkin kirjoittelen saatuani paremmin testattua.

No niin, toivottavasti keksisin huomenna vielä jotain mitä tarvitsisin (en kyllä tarvitse mitään...) tai edes haluaisin. Hassua, miten jokin aiemmin nii helppo asia tuntuu nyt niin vaikealta ja toki muutos on ollut positiivinen, mutta silti nyt turhauttaa pahemman kerran.

4 kommenttia:

 1. Mä olen joskus ostanut Stockan lahjakortilla ihan ruokaa, vaikka jotain vähän fiinimpää herkkua jota ei muuten raaskisi ostaa, juustoja tms.

  VastaaPoista
 2. Jee, kiitti vinkistä! Toihan voiskin toimia, ruoka tuleekin varmasti syötyä, eikä se vie sitten enää tilaa :D

  VastaaPoista
 3. Mä niin tiedän tän. Ihanaa, mutta hankalaa. Lahjakortit kyllä ehkä menettää vähän arvonsa tän jälkeen. Mieluummin vaan säästäis rahansa, miten pystyy normaalisti nykyään käyttämään.

  VastaaPoista
 4. Jep. Oon usein pyytänyt lahjakortteja, koska oon itse halunnut valita tavarani ja mun perhe ja suku ei tykkää antaa rahaa, mutta nyt sekin sit feilas, jos ne kerta pitää kuluttaa tiettyyn aikaan mennessä...

  VastaaPoista