perjantai 1. heinäkuuta 2011

Mekkkoinventaario osa 1

Aluksi kerrottakoon, että olen taas muuttanut, ja entistä pienempiin tiloihin jälleen. Asun nyt väliaikaisesti vanhempieni kellarissa, jossa on tällainen 8 neliön huone. Sinne ei mahdu muuta vaatekaappia, kun lasten pieni vaatekaappi, joka on nyt saanut mut miettimään vielä entistäkin enemmän omistamieni vaatteiden määrää. Vähennysprojektini on edennyt hitaasti, mutta tuottanut tulosta. Mekkoja kuvatessani nimittäin laskeskelin taas kaikki vaatteeni ja kenkäni alus-, yö-, ja urheiluvaatteita sekä laukkuja, hattuja ja huiveja lukuunottamatta. Lopputulos oli 154, mikä oli positiivinen yllätys, kun ollaan lähdetty kuitenkin reippaasti yli 200 vaatteesta (ja projekti oli jatkunut jo pitkään ennen kuin ensimmäisen kerran vaatteeni laskin). Projekti tulee jatkumaan edelleen, sillä asumistilani tästä tuskin hirveästi kasvaa, ja vaikka olen luopunut suuristakin määristä vaatteita, en kyllä ole jäänyt kaipaamaan mitään.
Mietin myös sitä, että mikä oikeastaan vie tilaa kaapissani. Huomasin, että viikatut vaatteen menevät moninkertaisesti pienempään tilaan kuin roikotetut. Mikäli ikinä haluaisin roikottaa kaikkia vaatteitani, niitä pitäiti olla _vähän_. Sen lisäksi, laskin vaatteet ryhmittäin, ja huomasin, että kaikkia muita vaatteita on suht järkevä määrä, paitsi roikotettavia mekkoja (37). Ja ottaen siis huomioon, että käytän hameita paljon useammin. Tässä siis nyt kaikista mekoistani osa 1! Nyt siis saa sanoa, että jos joku ei jonkin mielestä ole säilyttämisen arvoista. Osa kaksi tulee myöhemmin, kun Tiina toivoi postauksia useammassa osassa. :D

Lajittelin mekot neljään ryhmään, tässä 3 ekaa! Pahoittelut siitä, että mekot on ihan ryttyisiä. Johtuu siitä minivaatekaapista, mihin kaikki on ängettynä. :(


BILEMEKOT

1. Hapsumekko mustana. Tämä on ainoita vaatekappaleita, joiden ostamista kahdessa värissä en kadu. Kun laittaa hapsumekon päälleen, on jo heti kreisi biltsumania päällä!! Nämä ovat Vilasta joskus kauan sitten.

2. Hapsumekko valkoisena. Yritin näyttää hapsujen liikettä, mutta sain aikaan vain suttua.

3. Virpin vanha kultamekko. Jossain vaiheessa olin luopumassa tästä, mutta onneksi en sitä tehnyt, sillä sittemmin olen käyttänyt tätä paljon kaikissa glamteemayhteyksissä, ja tän saa helposti puettua tosi kreisiksi. :)

4. Roomasta ostettu ja sittemmin pukuompelijalla muokattu ruusumekko, jonka kuviointia vaan rakastan!!

5. Tämä Uffista ostettu mekko ei oikein kuulunut mihinkään ryhmään, koska olen käyttänyt tätä niin arkena, juhlissa kuin bileissäkin. <3<3 ei mulla muuta.

6. H&M:n ruusumekko. Musta tosi nätti, vaikka toivoisin ihan vähän lisää helmaa.

7. Tämä maailman monikäyttöisin mekko on löytö Mangosta, ja kuinka mä tästä tykkäänkään.

JUHLAMEKOT

8. Itse tekemäni paljettimekko, jossa 13000 käsin yksitellen kiinnitettyä paljettia. On sanomattakin selvää, että tästä huolehdin kuin lapsesta. Sopii tietyn hillityn mallinsa vuoksi keikoille ja sukujuhlille, mutta ei aiheuta tylsyyskuolemaa kimalluksen vuoksi. :)

9. Ylppärimekkoni. Tämä Ril'sin mekko on maailman tylsin, mutta tosi potentiaalinen esiintymisasu joskus tulevaisuudessa, ja periaatteessa väriltään ja malliltaan mua tosi imarteleva. Tähän pitäisi keksiä jotain asustusideoita, kun itsekseen se on niin yksinkertainen.

10. 50-luvun vintage-mekko on yksi suosikeistani. Tätä periaatteessa voisin käyttää arkenakin, mutta nyt se on jäänyt sukujuhlakäyttöön. Bilemekon ja juhlamekon erottaa useassa tapauksessa pestävyys. :D

11. Tämä Vivien of Holloway -mekko tarvitsisi myös lisää käyttökertoja ihanuutensa takia. <3

12. Tämä puuterinvärinen mekko teetettiin Kiinassa. Valitettavasti tämä ei kyllä yhtään näytä kuvassa nyt siltä kuin oikeesti. Tämä on ihana, joskin vaatii nyt vähän pukuompelijan käsittelyä.

ILTAPUVUT

13. Tämä mummoni vanha mekko ei nyt oikeastaan kuulu mihinkään kategoriaan. Olen käyttänyt sitä erilaisissa vanhahtavissa pukeutumistilaisuuksissa, ja tämä on vaan mahtava vaate, että vaikka käyttöä ei ole usein niin aion sen säästää.

14. Tätä UFFista ostettua iltapukua olen käyttänyt tosi paljon! Se on selkäpuolelta ihana, mutta en saanut kuvaa kun unohdin rintsikat päälle ja se näytti niin törkeeltä niiden kanssa nii en viittinyt sellasta julkaista.


15. Tämä on samaten UFFista, ja kun tämän hankin, niin enpä olisi arvannut, että käytän tätä niin paljon! Tämä päällä olen ollut teemabileissä jos toisissakin.

16. Tämä on 2ndhand-liikkeestä, ja vaatii nyt pukuompelijaa. Mutta ihana. <3

Tämän vikan kategorian mekon säilön luultavasti pahvilaatikkoon lähitulevaisuudessa tilan saamiseksi.

Seuraavaksi sitten arkimekot!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti