sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Panama Panama ihana maa!

Olen ollut nyt siis Ameriikoissa kuukauden, mikä tuntuu uskomattomalta: aika on kulunut niin nopeasti!Erinäisten byrokratia-komplikaatioiden takia piti muutto ja pakkaus hoitaa todella lyhyessä ajassa. Muuttaminen oli kauheaa.Vaikka olen vähentänyt ja järjestänyt tavaroitani kiitettävästi, täyttyi silti koko asunto muuttolaatikoista ja pakatessa tajusin, että minun on luovuttava trendi, vogue ja elle -kokoelmastani. Osa lehdistä on minulle rakkaita ja tuo mieleen hyvoä muistoja, mutta lehtikasoja laatikoihin kasatessani tajusin myös, että monet kannet eivät herätä minussa hämärintäkään muistikuvaa.


Työhuoneeni toimii varastona huonekaluilleni, 15 muuttolaatikolleni ja muutamalle extra-kassille ja korille. Ei mitenkään mahdoton määrä tavaraa, mutta epäkätevää joka tapauksessa.


Huoneeni kumman tyhjänä.

Myös pakkaaminen oli kauheaa! Vietän täällä 5 kuukautta, mutta pystyin ottamaan mukaani vain yhden 23-kiloisen matkalaukun. Uselata sai kuulla neuvon "älä ota mitään mukaan, shoppaat siellä kuitenkin!" johon haluaisin vastata: "tunnetteko te minua ollenkaan?". Ei sillä, ettäkö olisin kokonaan lopettanut ostamista, mutta tarve-shoppaaminen on minusta niin ahdistavaa, että tuskin edes kykenen siihen. Mutta kaikkea ei voi kuitenkaan ottaa mukaan. Karsin ja karsin ja karsin ja karsin. Ja soittelin Hannalle valitus-puheluita, kiitos hänelle henkisestä tuesta!

Lopulta päädyin täyttämään laukkuni tällaisella sisällöllä (ja täyteen se todella tuli...):
- 5 alaosaa (kahdet korkeavyötäröiset housut, mustat farkut, shortsit ja hame)
- 10 trikoo-paotaa (3 perusvaimaria, 3 pooloa, 4 mustaa lemppari-paitaa)
- 5 kauluspaitaa (erinäisissä väreissä ja muodoissa)
- 2 juhla-paitaa
- 4 neuletta
- 3 mekkoa (uusi pikkumustani, musta perusmekko, läpinäkyvä pitkä mekko)
- 3 paria kenkiä (talvikengät, korkokengät, kevätkengät)
- kasa perussukkahousuja + muutama spessu
- tuhat korua (ne vievätvähän tilaa)
- muutamia muita vähän tilaa-vieviä asusteita (pieni hattu, rusetteja, silkkihansikkaat, leopardi-huivi jne.)

Ja näiden lisäksi talvi-uhreiluvaatteita ja vaelluskengät, jotka oikeastaan veivät lähes puolet laukustani ja päätyivät olemaan täysin tarpeettomat... Pakko mennä lautailemaan joku viikonloppu, jottei vatuttaisi liikaa noiden mukana raahaaminen.


Asun tällaisessa upeassa 1900-luvulla rakennetussa pikku-kartanossa yliopiston kampuksella. Minulla on kaksi kämppistä, mutta huoneemme on valtava, joten vielä ei ole iskenyt ahdistus ja tavarat kyllä mahtuvat. Tullessani sain juuri ja juuri mahdutettua kaikki tavarani allaolevaan lipastoon. Nyt minulla on jo valaistu vaatekomerokin käytössä.
Alimmassa laatikossa on talvivaatteet ja vyö- ja asuste-laatikot


Keskimmäisessä ovat trikoo-paitani, neuleeni ja alaosani.

Ylimmässä pidän alusvaatteitani, mutta niistä ette nyt saa kuvaa :pJa lipaston päällä pidän koruja, hiusjuttuja ja meikkejä enemmän tai vähemmän järjestyksessä.


Täällä roikkuu mekot, juhlapaidat ja kauluspaidat. Tarvitsen lisää henkareita.

Kampus-asuminen on kyllä sellaista herkkua! Tunneille kävelee viidessä minuutissa aamulla ja jos alkaa kengät hiertää, niin voi millon vaan (ei nyt keskellä tuntia, mutta noin muuten) poiketa takaisin huoneelle ne vaihtamaan. Olenkin käyttänyt vähälukuisaa vaatekerrastoani hyödykseni ja pukeutunut ja laittautunut melko paljon, mutta mitään kuvia minulla ei ole, koska olen ujostellut kuvaamista kämppisteni seurassa. Etäisyyksien lisäksi lähes aina aurinkoinen sää helpottaa pukeutumista. Ja osa kiitoksesta kuuluu kyllä vaatteiden vähäisyydelle. Päätökset syntyvät nopeammin ja tuskattomammin, kun valinnanvaraa on vähemmän.

Toivottavasti pääsen kuvaus-ujouteni ylitse ja saan tulevaisuudessa kuvattua asujakin :)

5 kommenttia:

 1. Ooh miten jännittävää!

  Tuollaiselle puolen vuoden reissulle on varmasti uskomattoman vaikeaa pakata. En tiiä yhtään miten itse selviäisin. Ja itekin huomasin viime muuton aikana, että erinäisiä muotilehtiä on kerääntynyt ihan tolkuton määrä. Melkein itku silmässä vein jotain seitsemän vuotta vanhoja trendejä lehtiroskikseen :D

  VastaaPoista
 2. Hei, kun otit kolmet kengät mukaan niin ootko sitten ostanu parit lisää? Noi tummansiniset??

  t. stalker

  VastaaPoista
 3. babooshka: Ihan kaikista en varmaan luovu, mutta olen tähän asti säilyttänyt sellaista "täydellistä" kokoelmaa, eli kaikki trendit vuodesta 2004 ja yhtäkään Vogueta tai Elleä ei SAA heittää pois!!! Koska niitä pitää kerätä!!!1
  Eli tolle keräilylle tulee nyt loppu :D

  Hanna: Olenhan toki, esittelen uusia ostoksia lisää myöhemmin, mutta Eccosta löytyi kahdet uudet kengät, ja noi tummansiniset ei ole tummansiniset laisinkaan, vaan violetit! <3

  VastaaPoista
 4. Ainiin kyllähän me noista ollaan puhuttukin jossain formaatissa. Mieleeni muistuu myös ne sinapinkeltaiset ballerinat.. Nimittäin myin omat sinappiset avokkaani (ja muutamat muutkin kengät) nyt kirpparilla kun päätin, että nyt en oikeesti säilö turhia liian pieniä kenkiä joiden käyttö harvoinkin on epäterveellistä.

  Kerrottakoon, että mun vaatekaapin strateginen mitta on nyt 143. :)

  VastaaPoista
 5. Vau! Mua himottais kauheesti käydä läpi vaatteita ja tavaroita, mutta minkäs teet, ku ne on eri mantereella...

  Ne sinapinkeltaiset oli kyl aika ihanan väriset, vieläkin vähän kutkuttaa...

  VastaaPoista