sunnuntai 24. tammikuuta 2010

Oman pään selvittelyä

Olen todellakin ottanut itseäni niskasta kiinni viime aikoina, ja käynyt läpi oikeastaan kaiken tavaran, mitä omistan. Tästä suuri kiitos kuuluu Virpille, joka on auliisti jaksanut kuunnella höpötystäni monta tuntia kerrallaan jo muutamanakin sunnuntaina. Lopputulos on ollut se, että edes jotkut osiot vaatekaapistani näyttävät järkevän toiminnan tulokselta.

Viime aikoina olen kokenut jopa vihaa turhautuessani vaatekaappini sisältöön. Mekkoja on yhä yli 50, mutta silti kaapissa ei ole mitään, mikä päällä minulla olisi mukava olo normaalina arkipäivänä. Tuntuu, että kaappini skaala keskittyy järjettömiin juhlahepeniin ja toisessa päässä mustiin perus t-paitoihin tarjoamatta juuri mitään näiden väliltä. Tähän kun lisää kylmyyden päälle pakottaman äitini minulle yli 10 vuotta sitten ostaman villakangastakin, katastrofin ainekset on kasassa.

Niinpä minulla on olemassa kaksi vaihtoehtoa, joiden yhdistelmällä aion nyt saada jotain tolkkua tähän:
1. opetella käyttämään juhlavampia vaatteita arkena
2. ostaa uusia vaatteita, joiden kanssa tulen toimeen paremmin

Tämän kakkosen kanssa tuleekin sitten olla varovainen. Selvää on, että tällä kertaa en saa kantaa kotiini iltapukuja, paljettiunelmia, tai oikeastaan mitään muutakaan minua huumausaineen lailla puoleensavetävää kamaa. :( Kriteerit on korkealla: vaatteen on istuttava, oltava jokseenkin oikeaa kokoa ja helpotettava normaaleja koulupäiviä (eli siis siinä pitää olla esim. mahdollista soittaa pianoa ilman, että helman nostaa lantion yli, mitä usein joudun tekemään kapeiden hameiden kanssa.)

Mitä sitten oikeastaan tarvitsen? Jonkin verran osaan eritellä sitä. Talvella ongelmaksi on muodostunut ennenkaikkea lämmin ja _hyvännäköinen_ pidempi takki, joka kävisi paremmin myös helmojen kanssa. Tämä on oikeastaan pakko-ostos. Olen ajatellut jotain vyöllistä yksilöä neutraalissa värissä (musta, harmaa, viininpunainen. pannassa ovat vihreä, sininen ja ruskea). Eli siis pitkä hametakki, jossa on mahdollista kökkiä tällaisenakin hirveänä talvena. Kenkäpuolen jutuista olenkin jo talveen liittyen puhunut aika paljon, ja tilanne on nyt kärjistynyt, kun Biancojeni kärki kului juuri vasemmasta kengästä välikankaaseen asti, ja eräät vanhat nilkkurit oli pakko heittää roskikseen. Lisäksi tarvitsen muutaman lämmittävän, ja hyvännäköisen neuleen. Nämä kaksi atribuuttia eivät yhdisty kyllä yhdessäkään neuleessani, joten tämäkin on akuutti tarve.

Sitten talveen liittymättömästi tarvitsen muutamat uudet rintsikat, sillä aikamoinen satsi on lähdössä roskikseen. Kyseessä on tällaisia vääränkokoisia juttuja joltain vuodelta 2004, että hotness taas vaihteeksi.. :(
Housuosio on tällä hetkellä ongelmallinen, koska olen pienentynyt tosi paljon viime aikoina. Jotakin mustaa, korkeavyötäröistä ja bileilevää tarvitsisin kuitenkin.
Korkotottumuksieni madalluttamisesta olenkin jo puhunut aiemmin, joka tulee ajankohtaiseksi nyt kevään mallistojen saapuessa.
Sen lisäksi tarvitsen kipeästi harmaata asiapentti-mekkoa, muutamaa siistimpää ja muutamaa piristävää yläosaa, sekä jokusen hameen joka pelastaa kaikelta.

Turha silti pelätä, että ostolakkoni jotenkin murenisi tästä. Nyt kriteerit on tosiaan niin korkealla, että vaikka tiistaina olisi tarkoitus kiertää muutama Uff, Hämeentien Fida sekä kuulemma hyviä perusvaatteita myyvä 2ndhand-liike HildaViola, saattaa olla, että juuri mitään ei löydy. Kaupasta olen itselleni antanut luvan hankkia näistä asioista sen takia, ne housut ja mahdollisesti sen harmaan mekon (ellen intoudu teettämään sellaista). Muutenhan kaupasta en ole vaatteita hakenut sitten sen punaisen nahkatakkini jälkeen joskus kesäheinäkuussa. :)

Tämä toimikoon ohjenuorana itselleni sitten tiistaina. Olen muuten viemässä muutaman jutun ompelijalle tuunattavaksi ja kyseessä on aika mielenkiintoinen juttu. Tuskin maltan odottaa!

4 kommenttia:

 1. On kyllä mullekin ollut hyötyä tosta sun vaatekaapin läpikäymisestä, nyt on nimittäin iskenyt järkyttävä siivoushimo, joka kyllä tulee tarpeeseen. Kaikkien uusien kivojen sun antamien juttujen kunniaksi aloin käymään läpi mun kourlaatikkoja, ja voi luoja mitä helvetin paskaa mä oonkaan hillonnut! Jotain ihmneellisiä rumia vaaleanpunasia muovisia halpis-avaimenperiä esim.. Mitä helvettiä sanoo, Virpi, miten ne on voinu maata mun laatikoissa näinkin pitkään??? Mut toivoisin vaan, että sä voisit olla täällä auttamassa mua tän tavaran kanssa, yksin se on niin rankkaa... Mitä pitäis esim. tehdä kalliilla sukulaisten antamilla koruilla, joita ei ikinä pidä? Ehkä kasaan niistä jonkun jemman pahan päivän varalle...

  VastaaPoista
 2. virpi, sun pyssykorvis ja yks toinen sellanen on mun korulaatikossa (osaan näköjään edes joskus toimia niinkuin joku normi fiksu ihminen toimisi, vaikka siitä ei mitään muistijälkiä päähäni jääkkään) saat sen joskus sopivan hetken tullen.

  hanna, pään selvittelysi vaikuttaa hyvältä, onnea kauppakierrokselle.

  VastaaPoista
 3. Virpi, jep! Autan sua heti kun pääsen sinne. Jotenkin asioiden läpikäynti kyl auttaa aina.

  Janna, vähän mua huojentaa kun sä olet tota mieltä mun suunnitelmista, koska ne kuulostaa vitun järjettömiltä, jos just on päässyt ees jotenkin järkevään tilaan. Mutta kun sä olet aina järkevä niin nyt mulla saa olla hyvä omatunto. :D Vaikka ajateltujahan noi kaikki on.

  Ainiin, ja listalta tietty puuttu ne puuhkat ja koktailhatut, mutta musta vähän tuntuu, että niitä ei kyllä enää tule ikinä löytymään mistään. :<

  VastaaPoista
 4. janna: Jee loistavaa! Mut mikä se toinen on? En mä muista kadottaneeni muita...

  Hanna: Teleporttaa tänne! En kestä tätä tavaraa, mutten osaa hankkiutua siitä eroon taikka keksiä sille käyttötarkoitusta :S

  VastaaPoista