keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Vaatematikkaa

Jos plus- ja minuslaskuja kehtaa matikaksi kutsua.

Eilen laskin pitkästä aikaa vaatteideni määrän. Määrien laskeminen on tuntunut vähän vieraalta parista syystä:

a) numerot voivat olla vietteleviä. Jos on 19 jotain vaatekappaletta, alkaa helposti hamuta yhtä uutta, jotta luku olisi nätti 20. Tai toisinpäin: heivaan 4 täysin pätevää vaatetta, jotta kokonaislukumäärä olisi kiva 15. Olen siis pelännyt, että yksittäiset vaatteet muuttuvat pelkiksi numeroiksi.

b) laskeminen on vaivalloista. Tai näin kuvittelin. Ennen se olikin, kun oli vaatteita kaappejen lisäksi kolmessa eri tiukasti pakatusssa korjaussäkissä ja viidessä pyykkisäkissä niin, että kaikki säkit piti purkaa lattialle, jotta saisi rehellisen lukeman vaatteiden kokonaismäärästä toivoen. Lopputuloksena oli tyypillisesti huoneen lattia täynnä joko rikkinäisiä tai likaisia vaatteita (tässä vaiheessa ei tietenkään enää muistanut mitkä ovat mitä) ja joka ikisessä varmistus-laskutoimituksessa vaihdellut lukumäärä vaatteille. Tällä kertaa koko hommaan meni alle puoli minuuttia.

Ilokseni löysin myös vanhoja laskelmia, joten nyt päästään vertailemaan miten on asiat muuttuneet. Huom! en laske pyjamia, urheiluvaatteita enkä asusteita mukaan tähän kokonaismäärään, koska tällä hetkellä ne eivät ole määrällisesti minulle ongelma.

Ensimmäinen laskelma lienee muutaman vuoden vanha:

yläosia 103
alaosia 36
mekkoja 29 (sis. haalarin)
takkeja 21
kenkiä 20

yhteensä 209

Huhhuh.

Seuraava laskelma on myös ajalta ennen vaihtoani, eli silläki on ikää pari vuotta:

yläosia 77
alaosia 18
mekkoja 22 (sis. haalarin)
takkeja 16
kenkiä 22

yhteensä 173

Ja eilen:

Yläosia 47
Alaosia 15
Mekkoja 18 (sis. haalarin)
Takkeja 9
Kenkiä 22

yhteensä 111

Vaatteita on karsiutunut muutamassa vuodessa siis lähes puolet! Ja olen miltei siinä maagisessa 100 vaatteetn luvussa! Lisäksi hatut ovat vähentyneet 24:stä 16:staan, joka on toki vieläkin liikaa ottaen huomioon, miten harvoin enää käytän hattuja. Silti: paljon on edistytty! Sata vaatetta on todellakin oikeastaan aika iso määrä, uskomatonta miten on niin pitkään kuvitellut sitä niin mahdottomaksi. Ja vähemmälläkin pärjäsin vaihdossa pitkään ja hyvin!

Luvuissa konkretisoituu tapahtunut edistys uudella tavalla ja tuntuu jotenkin hyvältä olla perillä siitä mitä ja kuinka paljon oikeastaan omistaakaan. Mutta kyllä mä heti aloin myös miettiä, miten saisin ton luvun pyöreään sataseen...

Mutta siinä kaikki tältä erää! Bonuksena kuvista tykkääville pari kuvaa pari kuukautta vanhasta tukasta, joka oli siis paikoittain lilahtava platina!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti