keskiviikko 3. helmikuuta 2010

Huolenaiheita

Huolenaihe numero 1
Näin tänään pätkän Yleltä tullutta dokumenttiohjelmaa, jossa kuusi muotihullua brittinuorta lähetetään Intiaan tutustumaan ja työskentelemään niihin oloihin, joissa heidän vaatteensa tehdään. Ei voi muuta sanoa, kuin että kirppismielipiteeni tulevat koko ajan varmemmiksi ja varmemmiksi. Ohjelma oli jotain sanoinkuvaamattoman hirveää. En oikein edes tiedä, että mitä sanoisin. Se huolettomuus, millä tavaraa kahmitaan nyt esimerkiksi bloggareiden keskuudessa, on jotain aivan hirveää. Että me saadaan ostaa asioita vain siksi, että huvittaa, ja joku on raatanut niska limassa sen esineen eteen. Kuulostaa ehkä kuluneelta, mutta tämä on oikeasti ihan hirveää. Katsokaa oikeasti tämä dokumentti, varsinkin te - sori vaan nyt ilmaisu - aivottomat shoppailijat blogimaailmassa. Dokumentti nähtävissä täällä.

Huolenaihe numero 2
Mä haluan jonkinlaiset hiukset! Mieluiten punaiset ja sellaset, missä ois joku muoto. No saanko? Ainiin venaas, en.

Mutta piristykseksi päivänasu. Mekko on Yesterdaysta Tampereelta joululomalla ostettu fiftarimekko, neule Mangon ja saappaat Bianco.

2 kommenttia:

 1. Mä oon kattonu kans tota dokkaria! Aattelin, että siitä pitäis blogata, mutta säpä nyt ehdit ensin :p

  Se oli kyllä todella järkyttävää kateltavaa. Ja on ollut aika kivaa katsoa miten noiden brittinuorien mielipiteet on lähtenyt kehittymään, kun alun kommentit olivat laatua "en välitä tekeekö vaatteeni 3- vai 50-vuotias" ja "minusta on kivaa kun voin ostaa vaatteen, käyttää sitä kerran ja sitten heittää sen pois" ja "kaikilla on mahdollisuus päästä köyhyydestä", kun tyypeillä ei ollut mitään havaintoa minkälaisia koulutusmahdollisuuksia Intiassa esim. on. Ja totta puhuen kyllä ärsytti kattella sitä kitinää niistä oloista: silleen haloo jotkut elää noin koko ikänsä! Noi tyypit on siellä kuitenkin vaan muutaman viikon tms..

  Ja niitä tilastoja... Esim. kuinka monta vaatetta päivittäin kuljetetaan britteihin... Ihan järkyttäviä määriä!

  VastaaPoista
 2. No, ehkä sä voit blogata siitä joskus paremmin, toihan oli vaan pikamaininta, kun en osaa oikein kirjottaa tollasista.

  Joo! Ne mielipiteet oli ihan järkyttäviä. Vaikka toisaalta en tiedä onko parempi sitten olla tällainen kaksinaismoralisti, että tietää kyllä mitä siellä tehdään muttei oikein pysty toimimaan mitenkään. :< Törky huono omatunto kyl tuli joistain vaatteista. :<

  VastaaPoista