maanantai 28. syyskuuta 2009

Viisi ja risat muuttolaatikollista vaatteita

Kuten olenkin jo moneen otteeseen täällä maininnut, vaihdoin opiskelun takia paikka-kuntaa tuossa elokuun puolessa välissä. Tällä kertaa kirjoittelen siis muutostani.

Otin mukaani aikalailla kaiken. Olin käyttänyt suuren osan edellistä vuotta käymällä läpi tavaroitani ja yrittämällä karsia pois kaiken turhan. Tämä on ollut minulle todella vaikea prosessi, olen nimittäin ihan järjetön hamstraaja. Vihaan heittää aisoita pois, sillä tuntuu, että kyllä niille vielä jotain käyttöä voi keksiä. Minulla on esim. pyörinyt kirjahyllylläni viimeiset n. 10 vuotta pullonkorkki. Se oli vaaleanvihreä ja siinä oli lepakon kuva, mutta ei se mitenkään erityisen hieno tai harvinainen ollut. Ja minä en kyennyt heittämään sitä saamarin korkkia pois 10 vuoteen. Viime vuonna vihdoin sain rohkaistua itseni. Poimin talteen ja säästän siis mitä järjettömämpiä esineitä. En pysty myöskään heittämään lehtiä pois, ennen kuin olen käynyt ne kuva kuvalta ja juttu jutulta läpi ja poiminut mukaani minua miellyttävät kuvat/jutut. Kaiken random-roinan lisäksi huoneestani vievät tilaa koriste-esineet, kuivatut ruusut, melkoinen määrä vanhoja muotilehtiä sekä kirjat (ja tätä kaikkeahan ei missään nimessä lakseta randomiksi roinaksi...). Ja tietysti vaatteet.Yhteensä minulla oli käytössäni 15 muuttolaatikkoa, sekä pari isoa matkalaukkua. 15 laatikosta 5 täytti pelkillä vaatteilla ja lisäksi vaatteet tyttivät myös matkalaukut ja tunkivat muihinkin laatikkoihin. Ja kengät veivät kokonaan oman laatikkonsa. Pakkaamatta jäi morsius-puku 1 ja naamiaisvaate-laatikko, sekä talvi-takit, ne kuljetetaan tänne vasta myöhemmin. Onko 5 muuttolaatikollista (+ risat) paljon vai vähän? En jotenkin pysty yhtään itse arvioimaan :SVaatekaapit ovat onneksi miltei puolet tilavammat kuin aiemmassa kämpässä! Pitäisi vaan saada vaatteet järjestettyä jotenkin järkevästi noihin... Ja tietenkään ylimmät kaapit ovat niin korkealla, että ovat käytännössä käyttökelvottomat.

Sinänsä unelmoin elämästä, jossa voisin vaan halutessani pakata koko omaisuuteni yhteen matkalaukkuun ja lähteä läiskimään. Olisi niin vapauttavaa, kun ei aina tarvitsisi ajatella tavaraa. Olisi ihanaa, kun huoneessa olisi tilaa olla, sen sijaan, että se toimii vain varastona. Toisaalta minä rakastan kaikkea tätä tavaraa. Olen älyttömän esteettinen ihminen ja saan hulluna kicksejä siitä, että omistan ja voin milloin vain hypistellä, katsella ja sovitella kirjojani, korujani, morsiuspukujani ja kaikkea muuta krääsää mitä tänne onkaan kertynyt.

Loppujen lopuksi minusta omistaminen on kuitenkin paljon vähemmän syntistä kuin ostaminen. Moni vaatteistani on sellaisia, mitkä olen hankkinut jo 5 vuotta sitten ja käytän niitä edelleen. Itse en pysty ymmärtämään sitä kulutus-kulttuuria mikä tällä hetkellä vallitsee, että ostetaan vaate ja myydään se jo kuukauden päästä eteenpäin. Vaatteita pitäisi arvostaa ja rakastaa. Minun vaatekaappini alkaa jo koetella rajojaan. Vaatteita on niin paljon, että tuntuu, etten ehdi käyttää niitä niin usein kuin ne ansaitsisivat. Mutta kyllä vielä tulen toimeen. Nyt pitää vaan olla tiukkana vahtimassa, että mitä tänne enää lisäilen tai pitäisikö jotain karsia.

Tämän ostolakkoilu-projektin osilta voinkin piakkoin esitellä uusien ostosteni merkeissä kuinka "hyvin" se on minulla tähän asti mennyt...

7 kommenttia:

 1. Noi kaapit on ihanat! Voin vaan kuvitella miten kaikki on siellä täydellisesti.

  En osaa sanoa tosta 5 laatikosta mitään. Kuulostaa aika paljolta, mut ei sulla kyl vaatteita oo _niin_ paljon varsinki ku morsiuspuku jäi Helsinkiin. Ääääää kuinkakohan monta laatikkoa mulla menee. :/

  Haluisin taas karsia vaatekaappia, mutta se alkaa jo olla todella vaikeaa.

  VastaaPoista
 2. Mulla taisi vaatteet solahtaa yhteen muuttolaatikkoon :) Mutta toisaalta yhteensä laatikoita oli vain kolme.

  VastaaPoista
 3. Ah, kuinka kadehdinkaan! Pliis sano, ettet ottanu sit kaikkea tavaraas mukaan? Vai olenko mä vaan ihan kauhea tavarahirmu? (no olen tietty, mutta oonko oikeesti niin kauhea...)

  VastaaPoista
 4. Ja se kaappi on kyl ihana, mut mä en osaa järjestää kamojani sinne ollenkaan, niin eipä siitä kauheesti hyötyä oo :(

  VastaaPoista
 5. Puhuin tänään koulussa muuttamisesta, ja sit yks meidän luokkalainen poikaystävineen tarvitsi yhteensä 40 laatikkoa sekä vielä pahvilaatikoita lisäksi. Mut toisaalta ne oli jo asuneet pitkään keskenänsä, että siinä oli varmaan paljon just jotain lakanoita ja pyyhkeitä.

  Mut Jannan kolme laatikollista kyl kuulostaa kyl aika yliluonnolliselta, saitko jättää paljon kotiin tai siis jätitkö?

  VastaaPoista
 6. Wau, aika määrä! Mutta joo kyllähän mullekin vielä lisää tavaraa tänne rontataan: tv ja siihen kuuluva laitteisto ja kaikennäköistä kodinkonetta ja keittiökulhoa.

  VastaaPoista
 7. Ja siis ne ei ole edes mitään sellasta porukkaa, joka hamstrais esim. vaatteita. et siinä mieles 15 laatikkoo ei oo kovin paha.

  VastaaPoista