maanantai 4. lokakuuta 2010

Jean Paul Gaultier ja ihania naisia

Uutinen lyhyesti: Jean Paul Gaultier otti malleikseen kevät/kesä2011 -runwayshow:hunsa julki-lesbon ja lihavan Beth Ditton sekä "plus-kokoisen" supermallin Crystal Rennin.Mitä rakastan eniten tässä jutussa on se, että Jean Paul Gaultier valitsi jopa kaksi eri kokoista normi-mallia isompaa naista kantamaan vaatteitaan. Vaikka olisihan heitä useampiakin voinut olla... Silti jo kolmen eri vartalonmallin pukeminen ja esitteleminen on suht harvinaista ja iloitsen siitä.

Päivän sitaateiksi valikoituvatkin:

"What counts is personality, there is not just the one form of stereotyped beauty," Jean Paul Gaultier

“It’s really interesting to me that people will look at a thin person and go, ‘That’s a healthy person’. I want to go, ‘Come open my refrigerator and look and then let’s talk about what you think is so bad’. To be thin and to stay really thin, sometimes…some people literally do coke all the time. Some people smoke cigarettes instead of eating. That’s crazy. But that’s ‘okay’ because you look healthier.” Beth Ditto

Kauneuden ei ole pakko olla joko tai, kaikenlaiset muodot ja piirteet mahtuvat samalle lavalle. Ja laihuus ja terveys eivät ole synonyymeja.

Aiheesta oltiin kirjoitettu myös More To Love:issa, mistä löytyy lisää kuvia ja videota.

ps. Rakastan malliston David-Bowie-glam-rock-androgynia meininkiä!Huomattavia yhdennäköisyyksiä eikö?

4 kommenttia:

 1. Aivan loistavaa! :)

  VastaaPoista
 2. Jep! Taas yks askel lähemmäs avoimempaa kauneus-ajattelua :)

  VastaaPoista
 3. Johtuukohan vaatteista vai mistä, mutta myös noi jälkimmäisten kuvien ilmeisesti normimallikroppaiset mallit näyttää ihanan reiteviltä. <3

  VastaaPoista
 4. Kiinnitin itse asiassa ittekin huomiota samaan!
  Mutta oon aika varma, että kyse on vaan vaatteista. Sisäreidet jää yleensä kuitenkin useimpien lahkeiden puristukseen ja helmojen piiloon, niin sitä tuppaa unohtamaan, että niitä ees on. Noissa artikkeleissa mun mielestä vielä korostettiin, että muut mallit ois ollu normimallikokoa, mut oon kyl mielestäni pienempiäkin nähny. Parin noista reidethän näyttää miltei koskevan toisiaan!

  VastaaPoista