keskiviikko 8. heinäkuuta 2009

Tukholman reissusta

Tänään siis saavuin kotiin Tukholmasta, missä olin äitini, kummitätini ja hänen tyttärensä kanssa. Maissa meillä oli aikaa todella vähän, joten shoppailuni menivät ehkä vähän mönkään vaikka suunnitelmia oli paljonkin. Ensin tietty äitini ja kummitätini halusivat katsella vaatteita aika lailla eri putiikeista kun minä, joten päädyin sitten ravaamaan ne paikat, missä olin suunnitellut käyväni noin kolmessa tunnissa ennen laivaan lähtöä. Yhdessä äidin kaupoista tosin sovitin taikahattua, joka päässään muuttui Audrey Hepburnin näköiseksi. Nyt vähän harmittaa, etten ostanut sitä, mutta toisaalta jättimäistä olkihattua olisi ollut mahdotonta säilöä ja myös käyttötarkoitukset olivat harvassa joten olinpa järkevä hups...

Ruotsalaisista menestysketjuista Monkista ja Weekdaysta tuntuvat monet suomalaisetkin nuoret hakevan kasoittain vaatteita. Helpoimmin nämä löytää Drottningatanilta Monkin kauppakeskuksesta nimeltä Souk ja Weekdayn sitten siitä saman kadun varrelta. Sinänsä osasin odottaa, että puljut eivät ole ihan minun tyyppisiäni mutta olin kyllä vähän wtf kun niihin astuin. Weekdaysta en tajunnut mitään. Perusraita-t-paita, jee..? Periaatteessa jotain farkkuja sieltä varmaan kannattaa etsiä, mutta itse en niitä tarvinnut ja sitäpaitsi edeltävien kokemusten perusteella en mahdu lainkaan ainakaan Cheap Monday linjan farkkujen isoimpiinkaan kokoihin... Joten minulle Weekday ei kyllä tarjonnut yhtään mitään. Joskin joku minimalisti androgyyni sieltä varmaan jotain bongaa, Virpi ehkä esimerkiksi joskus.

Monki oli sitten taas minun mielestäni aikamoinen teinihelvetti. Liike oli sellainen cooliksi ja katu-uskottavaksi naamioitu H&M:n sisarkauppa. Ärsyttävää musiikkia, ärsyttäviä teinejä blaaaah. Mutta löysin sieltä kaksi upeaa printtikangasta joihin rakastuin: toisessa oli haaleanroosalla pohjalla sellaisia valkoisia mustareunaisia superromanttisia ruusuja (tästä sovitin hametta, josta ei harmi vaan ollut kokoja koska sen olisin kyllä ostanut ja paitaa, jossa kangas ei sitten toiminutkaan niin hyvin) ja toisessa ihania pikkulintuja sellaisella tummemmanroosalla pohjalla (tästäkin sovitin hametta, joka oli ihana mutta mittaa Gina Tricotin vesiraja, tämänkin olisin muuten ostanut). Hinnat oli kyllä tosi halpoja ja tässä kaupassa oli kuitenkin muutamia juttuja joista pidin, joten aion kyllä vierailla joskus toistekin josko kävisi tuuri.

No, sitten Souk-tavaratalossa piti myös käydä Beyond Retrossa, jonka luulin jostain syystä olevan vintagekauppa. Itse en kyllä sitä ihan sellaiseksi mieltänyt, vähän Uffia muistuttavat penkojaiset siellä oli meneillään. Ja jos olisi penkomiseen aikaa, niin varmaan olisin siellä kyllä mielelläni tehnytkin niin mutta ihan päiväristeilykapasiteetilla ei kannata kyllä. Kokeilin muutamaa mustaa iltapukua, mutta rakkaussuhdetta ei syntynyt niin sinne ne jäivät. Plussaa annan hyvästä asustevalikoimasta, hatut, juhlahansikkaat ja rintaruusut häikäisivät paljoudellaan. Lisäksi se burlesque-tyyliseen merimiesasuun pukeutunut kassaneiti oli ihan kiva lisä ;) Vinkkinä kuitenkin vielä, että Beyond Retrolla on liike jossain muuallakin kuin perusshoppauskadulla, ja siellä on kuulemma paremmat valikoimat.

Loppu aika olikin sitten pyhitetty vintagekaupoille, joten ensin suunnattiin Sturegatanille Saker och Ting -kauppaan, jossa piti oleman lähinnä upeita juhlamekkoja. Niinpä olikin, saimme niitä sitten tiirata ikkunasta "Olemme sulkeneet kesäksi" -kyltin kököttäessä ovella. Mutta sinne on pakko päästä uudestaan, tosin näytti aika hard corelta että sitä on varmaan hinnatkin. Saman kadun varrella törmättiin myös ihanaan Black Collection-nimiseen kauppaan, jossa oli pelkästään mustia, vähän laadukkaampia vaatteita eri valmistajilta. Sielläkin katselin lähinnä iltapukua, mutta se sitten jäi, kas kummaa....

Sen jälkeen otettiin metro Södermalmille, jossa vintagepuoteja on useampiakin. Näistäkin oli tosi moni kiinni kesän ajan, joten eipä jäänyt mitään kummaa mieleen. Mutta onneksi Tukholman kuuluisin vintagekauppa Lisa Larsson Bondegatanilla oli auki. Ja minä rakastuin tähän kauppaan. Tällä kertaa en löytänyt mitään, mutta sovitin muutamaa upeaa mekkoa, jotka eivät sitten kuitenkaan käyneet. Sitten alkoi ukkostaa ja painostava ilma sai mekot liimantumaan ihoon kiinni, joten sitten en enää kehdannut sovittaa mitään. :D Hinnat olivat siinä sadan euron kummallakin puolella. Mutta tätä puotia ei voi muuta kuin suositella, ihana. :>

Eli ostettua ei siis tullut mitään... No, sentään yksi juttu, joka tarttui mukaan Beyond Retrosta. Lopuksi pettyneenä sitten päätin selata hatturivit kun mustaa hattua olen pitkään etsinyt ja tämä lähti mukaan.


Sinänsä olen tyytyväinen, että kaikki, mitä ostin oli myös ostoslistalla eikä tullut mitään heräteostoksia. Lista vaan lyhenee, enää kävelykengät, nilkkurit ja joitain takkeja löydettävänä. Myöskin hauskaa olisi ollut, jos joku mekko olisi tarttunut. Huomasin kyllä, etten edes innostunut shoppailusta samalla tavalla kuin ennen, tuntuisi niin ikävältä täyttää juurikin edes vähän tyhjentynyttä kaappia... Siksi en halua edes sitä juttua, mitä katselin H&M:ssä taannoin.

Ja sitten... mitä näin Tukholmassa. Pitkiä upeita hiuksia isoilla nutturoilla. Kasva kasva tukkanen. Ja sitten haluan vinon pidemmän otsatukan, joka sopii paremmin hattuihin. Olisinpa vielä puna- tai mustapää niin kaikki olisi täydellistä. Mutta hahhahhaa olen vannoutunut maantie että se siitä.

1 kommentti:

  1. Ah! Reissus kuulostaa mitä parhaimmalta! Ja toi hattu näyttää ihanalta :)

    VastaaPoista